Förkläden

Skydda dina kläder från stänk och spill vid matlagningen eller bakstunden i köket med ett förkläde från BGA.SE! Förkläden är hygieniskt och skyddar dina kläder. Dessutom blir det en dekorativ detalj i köket om du låter det hänga framme. Oavsett om du ska grilla, baka eller laga en god middag är ett fint midjeförekläde att föredra. Kika in vårt sortiment nedan och välj ett vuxenförkläde som passar dig och din inredningsstil - vare sig det är ämnat för grill, bak, eller kök!

Färg
Material
Storlek
Färgnyans
Längd
Visa fler filter
  Filtrera
  X

  Filtrera

  • Färg
  • Material
  • Storlek
  • Färgnyans
  • Längd
  • Pris
  Visar 18 produkter
  Visar 18 produkter

  FÖRKLÄDE – BÅDE PRAKTISKT OCH SNYGGT

  Ett förkläde är något som borde finnas i varje kök. Oavsett om du ska baka, grilla eller laga mat så kommer du ha användning för ett förkläde. Ett förkläde skyddar dina kläder från tråkiga fläckar och spill. Många kanske tycker det lite onödigt med ett förkläde eftersom en fläck kanske inte förstör dina kläder för gott, men det är skönt att ändå slippa tvätta onödiga omgångar tvätt för lite matstänk. Dessutom finns det vissa matingredienser som kan förstöra våra plagg för gott eller vara riktigt tuffa i tvätten. Ska du ha gäster över på en middagsbjudning kan det också vara skönt för att slippa stressa med ett ombyte innan gästerna kommer och då kan du skydda din fina festliga outfit med ett förkläde.

  ETT FÖRKLÄDE ÄR EN DEKORATIV OCH SMART DETALJ

  Ett förkläde kan även vara väldigt dekorativt i ditt hem. När du inte använder ditt förkläde kan det vara snyggt att hänga det på en krok i ditt kök så det får synas, då är det också viktigt att tänka på vilket förkläde du väljer. Det finns många olika färger att välja mellan, så det kan vara snyggt att välja ett som matchar den övriga textilen i ditt kök. Varför inte matcha ditt förkläde med grytlappar, kökshanddukar och bordsduk i samma färgnyanser? Om du förvarar ditt förkläde upphängt i köket är det dessutom alltid nära till hands i situationer du kan tänkas behöva det och du kan enkelt och smidigt sätta på dig ditt förkläde.

  VÄLJ MELLAN OLIKA MODELLER, FÄRGER OCH MATERIAL

  Att det finns så många olika färger att välja mellan är roligt. Det kan vara extra kul att variera sig. Kanske vill du ha ett beige förkläde under sommaren eftersom det är lite mer ljust och fräscht, och ett rostfärgat under hösten som matchar höstlövens nyans? Köper du förkläden till fler i hushållet kan det dessutom vara roligt att köpa olika färger till var och en för att alla enkelt ska hålla reda på sitt eget och så får alla välja sin egen favoritfärg, då blir det en rolig grej. Alla gillar olika färger, och lika är det med modeller. Medan vissa föredrar långa förkläden som täcker hela överkroppen och en bit ned på benen så föredrar vissa korta förkläden. I vårt sortiment hittar du både vanliga förkläden och bistroförkläden som är kortare förkläden som skyddar från midjan och en bit nedåt över låren. Att välja ett tygförkläde är bra. De är slitstarka och kan tvättas i maskin så att du enkelt kan rengöra det om det blir väldigt smutsigt. Följ alltid de tvättråd som står på det förkläde du har hemma. Det är också ett smart val att välja ett förkläde med fickor. Förutom att det är en snygg detalj på ditt förkläde så kan du använda fickorna till förvaring. Om du vet att du kommer behöva vissa redskap snabbt under matlagningen så kan du förvara de nära till hans genom att lägga de i fickan. Du bör dock inte förvara vassa saker i fickorna eftersom du kan skada dig på dem.

  ETT FÖRKLÄDER ÄR BÅDE ETT HYGENISKT OCH SMART VAL

  Det finns många fördelar med att välja ett förkläde. Vad många inte tänker på är att förkläden inte bara är skyddande, utan det har även ett hygienskt syfte. Om du har haft dina kläder på dig hela dagen lagom tills du ska laga middag kan det vara bra att använda ett förkläde. I de flesta restauranger världen runt är det ett krav att använda förkläde vid tillagning av mat, både som klädkod och just för att det är hygieniskt och skyddande. I grund och botten har ett förkläde funnits för att möjliggöra en hygienisk arbetsmiljö, och vi vill ju självklart ha en hygiensk matlagningsmiljö hemma också. Därför är ett förkläde ett måste i köket! Förkläden täcker framsidan av kroppen från orenheter. Genom att använda det under matlagningen så förhindras det att damm, spill, smuts och annat skräp beblandas mellan kläder och mat.

  FÖRKLÄDEN FÖR ALLA ÅLDRAR

  Köp inte bara ett förkläde till dig själv, om du har barn i hemmet är det klart att även de ska ha ett förkläde! På så sätt kan ni alla använda förkläde som proffskockar om ni lagar mat eller bakar tillsammans. Det skapar en rolig samhörighet och skyddar barnens kläder från tråkigt spill och smuts. Det är även positivt och kan uppmuntra barnen till att bli mer nyfiken på matlagning och bakning.

  ANVÄND FÖRKLÄDET VID FLER TILLFÄLLEN ÄN BARA MATLAGNING

  Ett förkläde är som konstaterat perfekt vid matlagningen. Men det behöver inte stanna där. Om du ska baka, diska eller göra andra sysslor som kan vara kladdiga eller blöta så är det skönt med ett förkläde. För barnen, eller den kreativa vuxna, är förkläden även perfekt för att skydda kläder vid målning med vattenfärg och dylikt. Det är alltså helt klart värt att välja ut ett bra förkläde. Du kommer få mycket användning för det. Om du vill se ut som ett proffs i köket och skydda dina kläder från tråkiga fläckar av mat och annat så kika in sortimentet ovan av fina förkläden!