Stolsdynor & Sittkuddar

En stol- och sittdyna är både praktisk och fin, samtidigt som den piffar upp din stol och gör den till en slags sittkudde så att du sitter mer bekvämt. Stolsdynor och sittkuddar är perfekt vid tillfällen när du vill sitta vid köksbordet en längre stund för att njuta av en vällagad middag, när du bara vill förnya en pall i hemmet på ett enkelt sätt eller uppdatera utemöblerna en gnutta! Våra sittdynor och stolsdynor passar lika bra i köket som i sovrummet, vardagsrummet och på utemöblerna ute på altanen. Välkommen att hitta den perfekta stolskudden och sittkudden i olika färger och storlekar i vårt sortiment.

Färg
Material
Storlek
Färgnyans
Längd
Visa fler filter
  Filtrera
  X

  Filtrera

  • Färg
  • Material
  • Storlek
  • Färgnyans
  • Längd
  • Pris
  Visar 12 produkter
  Visar 12 produkter

  SITTDYNOR – EN FIN DETALJ SOM GÖR MYCKET FÖR BEKVÄMLIGHTEN

  Det är en speciell lyx att samlas med människor du tycker om och njuta av en lång middag. Men något som inte är lika trevligt är att bjuda in dina gäster till att sitta på hårda obekväma stolar – då är sittdynor din räddning!

  Samtidigt som en sittdyna förhöjer din upplevelse av en god middag, så blir det samtidigt en fin detalj vid din matplats. En sittkudde gör vilken stol som helst mer bekväm, och det finns så många olika färger, former och mönster att välja mellan. Med en stolsdyna har du möjlighet att verkligen uttrycka din personlighet och inredningsstil. Det finns små och stora sittkuddar, kvadratiska och runda sittkuddar. Fyrkantiga dynor följer oftast stolens naturliga form och täcker hela sittytan. Runda dynor är ett trendigt alternativ eftersom de skapar en snygg kontrast mot den fyrkantiga stolen. En rund sittdyna passar även väldigt bra på en pall och gör den mer bekväm. Det finns olika mycket stoppade sittdynor och ju tjockare det är desto mjukare kan de vara.

  Föreställ dig en snygg matgrupp i ett fint kök. Om köksstolarna i matgruppen står tomma kan de kännas en aning tråkiga och inte så inbjudande. Komplettera dina stolar med ett par fina mjuka sittdynor, det blir verkligen pricken över i:et och kommer få ditt bord att få ett mycket mer ombonat och inbjudande uttryck. Sittdynor lyfter verkligen möbelns utseende. Har du en matgrupp som inte sticker ut så mycket och saknar lite färg i din inredning kan du till exempel välja ett par färgglada sittdynor, eller om du har stolar som går i en mörkare nyans så kan du välja ett par beige eller vita sittkuddar för att lyfta stolarna och ge dem en fräsch touch. Stolsdynor är en rolig detalj som du enkelt kan variera och förändra känslan kring ditt matbord med. En bonus är att sittdynor även skyddar dina stolar från repor av exempelvis metalldetaljer i kläder eller knappar på jeans.

  SITTDYNOR HAR MÅNGA ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

  Att inreda med stolsdynor behöver inte stanna vid matbordet - placera ett par sittkuddar i trädgårdsfåtöljerna, på balkongmöblerna, en soffa i trä, på en hård skrivbordsstol - ja, överallt! Ett par dynor gör alla sittmöbler mjukare och härliga att sitta på, så placera sittdynor både inomhus och utomhus! Att sitta bekvämt kommer få jobbet eller studierna i hemmakontoret att flyta på enklare, och det kommer sannerligen även att uppskattas vid fikastunden i trädgårdfåtöljerna. Samtidigt som sittkuddarna ger en mjukhet där det behövs så blir de en lika fin detalj i dessa miljöer som vid matgruppen. Dynor kommer sannerligen att lyfta vilket rum vart de än placeras. Sittdynor är även perfekta för hunden att få vila på eller när du vill sitta bekvämt på golvet eller marken för att pyssla med något. Du kan även ta med större sittdynor ut och ligga på om du vill vila på gräsmattan en härlig sommardag.

  Innan du tar ut sittkuddar eller dynor kan det vara smart att läsa på produkten innan om de är vattenavvisande eller om de går att tvätta. En sittdyna i mjuk textil är både behaglig att sitta på och lättskött eftersom de ofta går att tvätta i tvättmaskin, därför passar dessa ofta bra utomhus som trädgårdsdynor. Följ alltid de tvättråd som står på din sittdyna för att de ska behålla sin kvalitet och för att få bra resultat.

  DYNOR ÄR EN DETALJ SOM PIFFAR TILL DITT HEM!

  Sittdynor är verkligen en liten detalj som gör mycket för helheten och är lika fin som den är funktionell. Ett plus är att sittdynor är ett billigt alternativ när du enkelt vill göra en uppfräschning i ditt hem. Sittkuddar är enkelt att byta ut och du kan införskaffa i olika färger och mönster som du byter ut efter säsong vilket kan vara roligt. Under olika säsonger kan dessutom stolsdynor fylla flera funktioner. Stolsdynor kan vara värmande på vintern och du slipper sitta på en hård och kall stol, medan på sommaren slipper du uppleva att du klistrar fast i stolen och får samtidigt sitta mer bekvämt.

  När du ska välja din sittdyna är det viktigt att kolla måtten för att få en optimal passform. Det är bäst om dina sittdynor har ungefär samma mått som sittytan på stolen eftersom en passande sittdyna ger bäst komfort. I vårt sortiment hittar du bland annat stolsdynor med knyten som håller dynan på plats, och du hittar dynor i olika färgnyanser. Söker du en trendig beige stolsdyna eller en elegant röd? Kanske en tidlös grå dyna? Vi har även större sittkuddar som mäter hela 45x120 cm som passar perfekt på bänkar! Vi på BGA är stolta över att kunna presentera ett stort sortiment av sittdynor så att du kan vara säker på att hitta ett par som passar lika bra på dina stolar som de är bekväma, och samtidigt faller dig i smaken!