Sängkappor

Med en sängkappa kan du enkelt ge din säng ett lyft och få till en mer dekorativ bäddning. Sängkappor är en sovrumstextil som enkelt ger ditt sovrum en mer exklusiv och ombonad känsla. Våra sängkjolar kan användas för att dölja tråkiga sängben eller förvaring under sängen, och ger ditt rum ett mer städat intryck. Kanske vill du ha en mer romantisk sängkjol med volanger eller en mer stilren rak sängkappa? Här hittar du vårt sortiment av trendiga sängkappor!

Visa fler filter
  Filtrera
  X

  Filtrera

  Visar 0 produkter

  Tyvärr!

  Hittades inga produkter

  SÄNGKAPPA - EN VÄLDIGT FIN och dekorativ SOVRUMSTEXTIL

  Med en fin sängkappa, även kallat sängkjol, är det enkelt att ge sovrummet ett lyft! Sängen står verkligen i fokus i sovrummet så att utsmycka den med en sängkappa och göra den extra fin är verkligen en bra idé. En sängkappa ger ditt rum ett städat uttryck och får ditt sovrum att påminna om ett hotellrum, och vem vill inte ha det så lyxigt hemma! Sängkappor döljer tråkiga sängben och ger dig möjligheten att gömma undan förvaring under sängen, vilket verkligen förstärker den städade känslan. En slät och rak sängkappa ser verkligen luxuös och samtidigt stilren ut, och passar i alla olika hem! Sängkappor går ofta i neutrala färgtoner som är enkla att matcha med övrig interiör i ditt sovrum, och du kan också snyggt matcha en sängkappa med sänggavel i samma färg för ett enhetligt uttryck. Att bädda din säng med mjuka och härliga påslakan, fina kuddar, överkast och en elegant sängkappa blir verkligen fint. Genom att jobba med olika sovrumstextilier så kan du skapa volym i din bäddning.

  SÄNGKAPPOR SOM ÄR BRA FÖR BÅDE DIG OCH MILJÖN

  I vårt sortiment hittar du sängkappor som är svanenmärkta och certifierade enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX® som garanterar att produkten är testad och fri från ämnen som kan vara skadliga för hälsan. Detta innebär att våra sängkappor både är miljövänliga och samtidigt bättre för dig och din hälsa! En sängkappa håller även din säng fräsch längre och de allra flesta sängkappor går att tvätta, men ofta kan du hålla din sängkappa fräsch genom att vädra den och ta bort eventuella enstaka fläckar med fläckborttagning. Att inte tvätta dina textilier för ofta gör att de får en längre livslängd.

  I vårt sortiment hittar du även sängkappor tillverkade i bomull. Bomull är ett naturfibrer och textilier tillverkade i detta är slitstarka. Bomullstextilier andas och absorberar fukt bra, därför är bäddtextilier tillverkade i bomull ett bättre val. De är bekväma att ha nära kroppen och det är bra med slittåliga material i sängen där vi spenderar många timmar varje natt.

  ATT TÄNKA PÅ NÄR DU KÖPER EN SÄNGKAPPA

  När du väl har bestämt dig för att köpa en fin sängkappa är det viktigt att tänka på några saker. Först och främst vilket material du är ute efter, vilken färg och vilken modell på sängkappa som du vill ha. Sängkappor är ofta tillverkade i luftiga och fina material som linne eller bomull. I vårt sortiment hittar du dessutom flera olika färgnyanser på sängkappor. En beige sänkappa är ett trendigt val som bidrar till en jordnära interiör, medan en vit sängkappa är ett fräscht och tidlöst val. Det finns också många olika storlekar på sängkappor. En sängkappa i 180 cm är det vanligaste och oftast det mest populära, men det finns även många andra storlekar! Kanske söker du en sängkappa i 140 cm eller en lite mindre storlek som en sängkappa i 105 cm? Det är viktigt att välja samma mått som på sängen för att sängkappan ska passa perfekt och hålla sig på plats. Det är också viktigt att kolla vilken höjd din sängkappa mäter. Har du till exempel en kontinentalsäng kan du behöva en sängkappa som är högre så den täcker hela sängen, medan om du har en madrass på sängben kanske du inte behöver en som är lika hög. En vanlig höjd på sängkappor brukar vara 45 cm eftersom det passar de allra flesta sängar, men det bästa är att mäta din egen säng hemma och kolla! Genom att klicka dig in på en specifik sängkappa kan du läsa mer om just den och vilka mått den har.

  SÄNGKAPPOR PASSAR I ALLA SOVRUM!

  Sängkappor är en väldigt fin sovrumstextil som passar lika bra i de vuxnas sovrum som i barnets rum. Sängkappan som detalj passar många olika sängar och stilar. Oavsett om du bara vill ha möjligheten att gömma undan förvaring eller dölja sängben, eller bara uppdatera stilen i sovrummet så är en sängkappa ett bra och stilfullt val! När du ska göra en fin bäddning är det smart att börja nedifrån och jobba dig uppåt, och om du väljer att addera en sängkappa så blir den det första steget.

  En fin sängkappa bidrar verkligen till den bäddade sängen mycket. Genom att välja ut en fin sängkappa sätter du tonaliteten för hela din bäddade säng! En rak sängkappa är väldigt modern och ger din säng ett lyxigt uttryck, samtidigt har en sängkappa ofta ett väldigt fräscht och distinkt utseende. Sen kan du välja att matcha din sängkappa med olika bäddtextilier för att skapa olika intryck i sovrummet, och så finns det ju som sagt många olika sängkappor att välja mellan. Bäddar du i det vuxna sovrummet kanske du vill ha en stilren sängkappa i en neutral färgnyans, kanske en beige eller en vit sängkappa? Som du sedan matchar med rustika bäddtextilier i linne för en jordnära och vuxen stil. Om du bäddar i barnets rum så kanske du istället vill välja en sängkappa i en mer färgglad nyans och matcha med mönstrade bäddtextilier för en mer lekfull stil! Oavsett vad du söker är du välkommen att titta in vårt sortiment av fina sängkappor!