Örngott

En kudde eller flera i sängen – det är en smaksak, men ett fint örngott är alltid att föredra. Örngottet både skyddar kudden och blir en fin detalj i bäddningen. Ett örngott är ett slags kuddöverdrag som du vilar huvudet på hela natten, vilket gör det viktigt att välja ett i bra material som du tycker om. Välj mellan örngott i olika mönster, färger och material för en mysigare sömn, oavsett det är till en kudde eller flera!

Färg
Material
Storlek
Färgnyans
Längd
Visa fler filter
  Filtrera
  X

  Filtrera

  • Färg
  • Material
  • Storlek
  • Färgnyans
  • Längd
  • Pris
  Visar 3 produkter
  Visar 3 produkter

  MJUKA OCH FINA ÖRNGOTT TILL DINA KUDDAR

  Örngott i linneHär hittar du vårt sortiment av mjuka och fina örngott! Ett örngott trär du över kudden i sängen och det finns många fördelar med ett örngott. Ett örngott gör kudden både mycket mer skönt att vila huvudet på och mer estetisk tilltalande, men ett örngott gör det inte bara behagligt för dig och är fint. Det skyddar även din kudde och är enkelt att ta av för att tvätta så du alltid kan sova på fräscha kuddar. Oavsett om du bara har en kudde i din säng eller fler så ger fräscha och mjuka örngott verkligen en känsla av vardagslyx. Att välja ut ett fint örngott kommer göra kuddarna i din säng till fina detaljer som sticker ut lite bland den övriga inredningen, och du kan genom att variera dig med olika örngott enkelt göra en sovrumsuppdatering och ändra känslan i ditt rum. Ofta när du kollar in i ett sovrum så är sängen det första som fångar ditt öga. Sängen är verkligen något som tar upp mycket plats i rummet, och det är viktigt att inreda den fint så den blir ett vackert blickfång. Ett fint kuddöverdrag är helt enkelt ett måste i sovrummet!

  ÖRNGOTT GER STOR VARIATIONSMÖJLIGHET

  Det roliga med örngott är att det finns så många olika att välja mellan och du kan verkligen få till en mysig säng med hjälp av olika kuddöverdrag. Örngott ger stort utrymme till att vara kreativ i din bäddning! Med örngott kan du enkelt mixa och matcha med olika bäddset beroende på vilken stil du är ute efter. Kanske vill du bädda i enhetliga färgtoner eller blanda med örngott i olika färger för att skapa en mer dynamisk känsla i din bäddning? Ofta när du köper ett påslakanset ingår ett örngott i samma färg eller mönster, men om du gillar att sova med fler kuddar i sängen kan du köpa till fler örngott att bädda med. Är det ett mönstrat påslakanset kan det vara fint att bädda med enkelfärgade vita kuddar bakom det medföljande örngottet för att skapa volym, och ännu snyggare kan det bli om du dessutom mixar med olika storlekar. Vill du skapa stor kontrast kan du välja örngott i olika färger. Örngott ger dig helt enkelt stor möjlighet till att enkelt variera dig utifrån vad du själv tycker om! Om du tilltalas mer av det enkla kan det vara snyggt att bädda med örngott i olika toner av samma färg för att skapa en levande bäddning som inte känns för platt.

  Genom att matcha olika kuddar med fina örngott i olika storlekar kan du enkelt skapa en bäddning som påminner om en hotellsäng och få en mysig atmosfär i ditt sovrum. Många tilltalas av hotellstilen hemma, och ett knep för att få till den är att använda dig av många kuddar med fina kuddöverdrag i din säng! Att bädda med många kuddar i olika storlekar förstärker verkligen den dynamiska känslan och för tankarna direkt till ett hotellrum. Om det är så att du inte gillar att sova med mer än en kudde kan det vara värt att ändå bädda med fler för det estetiska syftet som du sen bara lägger åt sidan.

  HUR OFTA SKA DU BYTA ÖRNGOTT?

  Ofta följer det med ett örngott om du köper ett påslakan set, men vi rekommenderar att köpa till några extra att variera med. Det är inte bara snyggt att variera och byta ofta, det är även viktigt. Att byta dina sängkläder en gång i veckan, eller åtminstone var fjortonde dag är en rekommendation, men det kan vara bra att byta örngott mer ofta än så. Vi vilar huvudet på örngottet under väldigt långa stunder, och det hinner då samlas rester från hudvårdsprodukter, hårprodukter och även svett och ibland dregel på våra örngott. Så tyvärr håller sig inte våra örngott fräscha mer än under några nätter. Det bästa för ditt ansikte och din hy är att byta örngott varannan eller var tredje dag. Detta kan verkligen göra skillnad för din hud och det låter ju faktiskt mycket mer trevligt att vila ditt huvud på ett rent örngott som doftar nytvättat än ett otvättat.

  VÄLJ DITT ÖRNGOTT MED OMSORG

  Det är viktigt att välja ett örngott med omsorg och i ett material som du tycker om, så att det känns trivsamt och bekvämt i din säng. Du spenderar många timmar med att vila huvudet mot ett örngott, så det är viktigt att det känns bra för att du ska få en god sömn. Du väljer ett örngott utifrån eget tycke och smak, men det finns olika saker du kan tänka på. Örngott i bomull, linne eller satin brukar vara några populära alternativ. Linne är ett material som andas bra och kan kännas svalkande om du ofta blir varm när du sover men värmer också bra när det är svalare. Bomull är ett material som absorberar fukt, och också andas men samtidigt kan kännas värmande. Om du vill välja ett material som är bra för hud och hår kan satin vara ett bra alternativ, detta eftersom mjukare material sliter mindre på håret och är mindre påfrestande för huden. Örngott i linne bidrar till en mer jordnära och samtidigt rustik känsla i din interiör medan ett i satin med glänsande lyster bidrar men en lite mer lyxig och elegant känsla. Med örngott i fin kvalitet kommer du garanterat att sova bättre på natten. Välkommen att utforska vårt fina sortiment av örngott för en mer härlig sömn!