Madrasskydd

Addera några år till din madrass livslängd genom att skydda den med ett madrasskydd. Ett skydd till madrass - även kallat sängtopp - håller din madrass fräsch och fläckfri, samtidigt som det minskar slitage på madrassen och är enkelt att ta av för att tvätta. Välkommen in till vårt sortiment av madrasskydd och sängtoppar!

Färg
Material
Storlek
Visa fler filter
  Filtrera
  X

  Filtrera

  • Färg
  • Material
  • Storlek
  • Pris
  Visar 4 produkter
  Visar 4 produkter

  MADRASSKYDD OCH SÄNGTOPP – GER DIN SÄNG EN LÄNGRE LIVSLÄNGD

  Att köpa ett madrasskydd och en sängtopp till din säng är ett måste! Vem vill inte sova i en fräsch och fläckfri säng? Med madrassöverdrag kan du hålla din säng välvårdad och ren längre, och det minskar samtidigt på slitaget på både säng och bäddmadrass. Detta är bra för både dig själv och miljön. Att köpa ett madrasskydd och sängtopp som skyddar din säng är väldigt smart och det förlänger din sängs livslängd markant. I vårt sortiment kan du dessutom hitta madrasskydd som är certifierade enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX® som garanterar att produkten är testad och fri från ämnen som kan vara skadliga för hälsan, allergitestade och miljövänliga.

  Madrasskydd och sängtoppar finns i flera olika storlekar så att du kan hitta ett just i den storlek som du själv söker. Både vanliga madrasskydd i 180x200 cm och 90x200 cm till mellanstorlekar som 105x200 cm och extra stort madrasskydd i 210x200 cm! Kika in vårt sortiment av madrasskydd i olika storlekar för att hitta just det som du söker och det som passar din säng hemma.

  Det är mycket som är positivt med olika madrassöverdrag. Förutom den självklara skyddande funktionen så kan vissa madrasskydd reglera temperatur, göra sängen mer allergivänlig och säkra den mot väta när olyckan är framme. Detta kan exempelvis vara väldigt bra i barnrummet när ett barn tränar på att bli blöjfri. Många madrasskydd har också möjligheten att absorbera fukt. Detta gör att du sover mer bekvämt på samma gång som ditt madrasskydd suger upp svett och smuts. En sängtopp skyddar din sängbotten mot smuts, vätska och damm både på ovansidan och sidorna, dessutom kan det motverka uppkomsten av kvalster i madrassen. En annan positiv sak är att madrasskydd och sängtoppar gör det så enkelt att hålla din säng ren. Vi spenderar många timmar i sängen så det är inte konstigt att det kan bli smutsigt. Madrasskydd och sängtoppar är enkelt att ta av för att tvätta till skillnad från sängens tyg. Dessutom gör de så att du inte behöver dammsuga sängen lika ofta. Att köpa madrasskydd och sängtoppar är alltså ett väldigt härligt val då det finns roligare saker i livet att göra än att tvätta och städa. Våra madrasskydd och sängtoppar kan tvättas i 60 grader.

  MADRASSKYDD ELLER SÄNGTOPP – VAD ÄR VAD?

  Det är lätt att blanda ihop madrasskydd och sängtopp, och du kanske undrar vad skillnaden egentligen är? Ett madrasskydd lägger du direkt på bäddmadrassen och sedan har du ett lakan ovanpå. Detta fungerar som ett extra skydd för din bäddmadrass. En sängtopp är ofta tillverkad i stretchfrotté och träs ovanpå själva sängbotten, under bäddmadrassen, och skyddar din sängbotten både från ovansidan och sidorna omkring. Båda skydden är att föredra, och det ena utesluter inte det andra. Att skydda din madrass och sängbotten med olika madrassöverdrag gör att du förlänger dess livslängd och kvalitet.

  Både sängtopp och madrasskydd kommer i flera olika storlekar och har ofta resår i kanterna för en perfekt passform. Ett madrasskydd syns inte under lakanet men en sängtopp är lite mer framträdande så dessa finns i flera olika färger så att du kan välja en som passar din övriga inredning! En vit sängtopp eller svart sängtopp är neutrala val som kanske passar färgerna på din säng, men du kan också välja mellan sängtoppar i beige eller grå som också är tidlösa val som gör sig fint till många andra färgval i ditt hem.

  MADRASSKYDD BIDRAR TILL ÖKAD KOMFORT I SÄNGEN!

  För dig som tycker din säng är lite för hård så kan ett madrasskydd vara ett bra alternativ! Det finns många olika madrasskydd och vissa har lite mer stoppning vilket gör att de upplevs som mjukare. De flesta av våra madrasskydd är fint quiltade, formsydda och stoppade. Detta gör att madrasskydd ökar din komfort i sängen och blir ett extra skönt underlag! Ett madrasskydd omfamnar dig och ger dig den mjuka ytan du saknat i din säng!

  Våra madrasskydd har dessutom formsydda hörn och elastiska hörnband så att du kan vara säker på att madrasskyddet håller sig på plats hela natten och inte glider runt. Detta gör att du kan sova mer bekvämt och slipper ligga på ett knöligt underlag. Att prioritera god komfort är något som alla borde göra! Det är inte mycket som slår att vakna mer utvilad och ha mer energi under dagarna, vilket du kommer uppleva om du har goda sömnrutiner och sover bekvämt.

  BÄDDA FÖR BÄTTRE SÖMN – BÖRJA FRÅN GRUNDEN

  Det är viktigt med en säng som känns inbjudande och trevligt att slappna av i, och som framför allt är bekväm och känns trygg att sova i. Det finns många olika sätt att bädda på. Medan vissa föredrar den mer avslappnade och samtidigt estetiska stilen så föredrar andra en prydligt bäddad säng som kan påminna om en hotellsäng. Oavsett hur du vill bädda din säng så är det viktigt att börja med en sängtopp och madrasskydd i botten, så kan du sen bädda ovanpå i den stilen som passar dig. En säker grund är viktigt så att du slipper ersätta dyra sängdelar på grund av tråkiga fläckar eller dylikt. Dessutom gör smarta bäddtextilier din säng mer allergivänlig vilket såklart också är väldigt viktigt. När du säkrat din madrass och sängbotten kan du sova tryggt med vetskapen om att du har gjort ett mer miljövänligt val och inte behöver oroa dig för olyckor, damm, kvalster eller smuts. Allt för en bättre sömnkvalitet!