Mattor

Alla vet hur stor skillnad en matta kan göra i ett rum. Mattor mjukar upp ditt hem och skapar en inbjudande och trivsam känsla. Söker du en liten en stor matta, en rektangulär eller rund matta? Kanske vill du ha en stilrent enfärgad matta eller en matta med ett vackert mönster? Vi har något för alla – välkommen till vårt sortiment av stilfulla mattor!

Kategori
Färg
Material
Storlek
Färgnyans
Längd
Visa fler filter
  Filtrera
  X

  Filtrera

  • Kategori
  • Färg
  • Material
  • Storlek
  • Färgnyans
  • Längd
  • Pris
  Visar 1 - 100 av 120 produkter
  Visar 1 - 100 av 120 produkter

  Mattor – skapa rätt dynamik i rummet

  Att en matta gör mycket för helhetsintrycket i ett rum är ingen nyhet. Just mattor lyfter fram både färger och stil i rummet, så med rätt val av matta får du allt du behöver för en cool stil. Våra mattor är i fräsch skandinavisk design, vilket gör att det är lätt att hitta rätt matta för hemmet. Vare sig du är ute efter en i en dov färg, en som är lite mer färgstark så hittar du det i vårt utbud. Färgen på mattan är viktig då den hamnar i blickfånget. Är det så att du inte trivs helt med inredningen i ett av dina rum kan det vara så enkelt som att det behövs ett byte av matta!

  Kvalitet framför kvantitet

  Visst är det kul att shoppa loss bland billiga mattor emellanåt, men ofta är det så att det är klokare att välja en matta som levererar vad gäller kvalitet snarare än kvantitet. En bra och fin matta håller länge och även om man skulle vilja byta stil och matta i ett rum kan man spara en högkvalitativ matta till ett senare tillfälle. Väljer man en matta med omsorg är det också så att man kan flytta runt den i olika rum hemma. Detta gäller såväl för exempelvis jutemattor som för färgstarka mattor i ull eller andra material.

  Trendiga mattor som förgyller

  Vad som förgyller ett rum råder det delade meningar om, men de flesta är överens om att rätt matta kan göra väldigt mycket för ett rums känsla och stil. Att köpa en modern och trendig matta gör att rummet genast får en läcker touch, så det är värt mycket när man känner att man hittar exakt rätt. Vissa trender är mer långvariga än vad andra är och det kan gälla såväl färger som mönster och andra saker. När du är ute i rätt tid med en trendig matta är det med andra ord så att den kan vara inne och ”rätt” under mer eller mindre lång tid. Vissa trender håller överraskande länge medan andra istället försvinner överraskande fort. Har man tur är det så att den trend på mattor man gillar mycket håller ett tag så att man kan ha sin favoritmatta länge!

  Rund eller kantig stil?

  Vilken stil passar hemma hos dig? Är du en person som tycker om när det är mjuka och runda former i ditt hem, eller föredrar du när det är mer kantigt? Det är väldigt olika vilken stil man är sugen på, men de flesta brukar mixa så att de har både rektangulära och runda mattor hemma. Det är naturligtvis så att det är upp till var och en att bestämma, men tänk på att om det är så att du inte riktigt får till stilen hemma kan det vara så att du valt fel form på din matta.

  Fluffiga mattor ökar mysfaktorn

  Om du är ute efter en mysig inredning som känns välkomnande och mjuk är fluffiga mattor ett bra val. Med fluffiga mattor blir det inte bara snyggt i rummet, det är också så att det blir extra gosigt att ha fötterna på mattan. Det är perfekt med den här typen av matta i sovrummet eller i vardagsrummet då det är platser där man slappnar av. Även om du har en stilren och ”stram” inredningsstil med skandinavisk känsla kan en mjuk och fluffig matta passa in ändå. Det behöver inte vara exakt samma touch på hela inredningen för att det ska vara snyggt, utan det är fint att blanda lite.

  Låt mattan sätta prägel på rummet

  En sådan liten sak som en matta kan sätta prägel på ett rum utan att ta upp för mycket av uppmärksamheten. Det innebär att mattor är en perfekt inredningsdetalj då de sätter stilen och ger rummet en särskild stämning och attityd. Vare sig du vill ha en kaxig och häftig matta, eller om du satsar på en mer dämpad stil kommer man känna av intentionen med valet av matta, om du låter den ta plats.

  Ändra känsla med ny matta

  En matta kan snabbt förnya hemma. Detta gäller både i mindre rum som badrum som för större vardagsrum, sovrum och kök. Även hallmattor är en inredningsdetalj som är viktig att ta med i beaktande. Det är inte bara att köpa en matta vilken som helst och tro att det ska bli ett bra resultat. Det krävs att du funderar över både färg och form innan du bestämmer dig. Har du ett längre rum kan det vara snyggt med en lång matta medan ett mindre rum kan blir fint med en mindre rund matta. Ofta skapar en rund matta en lite mjukare stil, så det kan vara passande i exempelvis baby- och/eller barnrum.