Disktrasor

Vad sticker mer i ögonen än en ful och tråkig disktrasa i ett väldekorerat kök som du har inrett med omsorg? Byt ut de tråkiga engångsdisktrasorna mot stilfulla disktrasor i tyg som du kan återanvända genom att enkelt tvätta dem mellan gångerna. Ditt kök blir snyggare och det är mer miljövänligt – perfekt! Välkommen in till oss på BGA.SE och hitta din nästa disktrasa i tyg!

Färg
Material
Storlek
Färgnyans
Längd
Visa fler filter
  Filtrera
  X

  Filtrera

  • Färg
  • Material
  • Storlek
  • Färgnyans
  • Längd
  • Pris
  Visar 4 produkter
  Visar 4 produkter

  TORK- OCH DISKTRASOR I TYG – ETT BÄTTRE VAL

  Gör ett smart val och välj städtrasor som är tillverkade i tyg istället för tråkiga engångstrasor till ditt kök! En disktrasa är såklart ett måste i köket så du enkelt kan torka upp kladd efter mat på bordet eller vattenstänk vid diskhon, men en bra disktrasa har fler användningsområden än så! Diskdukar och trasor i tyg är perfekta för hela hemmets städning. Du kan torka rent i köket och damma många andra ytor enkelt och smidigt med en städduk i tyg och får ett skinande rent resultat. De är lätta att ha nära till hands i köket för att snabbt torka upp brödsmulor efter mellanmålet eller kafferingar efter morgonkoppen, och du kan även förvara några i städskåpet att snabbt ta fram och damma av med. De är helt enkelt perfekta för att städa med. Det bästa är att en disktrasa i tyg också är mer estetiskt tilltalande, och därför blir en väldigt snygg detalj i ditt hem.

  Att din nya fina disktrasa har god uppsugningsförmåga är en fördel så att den enkelt kan absorbera vatten och inte bara blöter ner en yta. En bra trasa med god uppsugningsförmåga gör att du kan använda din disktrasa till att torka rent och torrt på olika typer av underlag utan att behöva vara rädd för att repa dem, till exempel ett fint vardagsrumsbord. Så när du väljer din disktrasa kan det vara smart att se över vilket material som trasan är tillverkad i. Bomull och lin är exempel på material som kan absorbera vätska och fukt lite bättre. Det är också viktigt att trasan är tillverkad av slittåligt material. Bomull är ett exempel på material som är slitstarkt och samtidigt väldigt mjukt. En bomullstrasa kan alltså vara ett väldigt bra alternativ!

  VARFÖR SKA DU VÄLJA EN DISKTRASA I TYG?

  Känns det konstigt att välja en disktrasa som ska återanvändas om och om igen? Vissa menar på att en disktrasa är en av hemmets största bakteriehärd där smuts bara växer och frodas och blir avskräckt av flergångstrasor i tyg. Men att välja en trasa i tyg är något som gynnar både dig och miljön, och om du tar hand om den på rätt sätt så håller den sig ren och fräsch länge!

  Disktrasor i tyg kan tvättas i maskin eller så kan du koka din disktrasa i några minuter tillsammans med vatten och lite tvättmedel, diskmedel eller bikarbonat i en kastrull för att bakterier ska försvinna och den blir som ny. Följ alltid de tvättråd som står på din tygtrasa. En vanlig engångstrasa bör bytas en gång i veckan för att bakterierna inte ska frodas allt för länge, så detta kan vara ett bra råd när det gäller tvätt av tygtrasor också. Om du tvättar din trasa en gång i veckan håller du den ren och fräsch. Det bästa kan vara att köpa på sig ett litet lager så du har att variera dig mellan mellan tvättarna. Du kanske även vill använda olika till att torka när du dammar och en annan för att torka av diskbänken mellan gångerna, då är det smart att använda olika färger på trasorna för att lätt kunna skilja dem åt! Något som är väldigt viktigt och hygieniskt är att använda olika städdukar till köksutrymmet och badrummet, de som du använder i hygienutrymmen bör du även tvätta efter varje användning. På så sätt minskar ni bakteriespridning och genom att färgkoda trasorna blir det enkelt att skilja dem åt.

  Mellan tvättarna kan du hålla din disktrasa ren genom att skölja den i riktigt kallt vatten och hänga upp den så den får luftas, detta är bra eftersom bakterier varken gillar det kallt eller luftigt. Om du väljer att använda en disktrasa i tyg så gör du ett klimatsmart val och gör en bra insats för miljön, och samtidigt är det ett mer bekvämt val för dig själv eftersom du slipper tänka på att köpa nya disktrasor när du handlar.

  Något annat som är positivt är att en disktrasa i tyg har mycket längre livslängd en engångstrasa i plast. Tack vare slitstarkt tyg håller den längre och du kan tvätta den många gånger om. Med dessa egenskaper blir en tygtrasa ett betydligt mer miljövänligt alternativ för ditt kök.

  INTE BARA ETT SMART VAL – OCKSÅ SNYGGT

  Det är inte bara smarta fördelar med att välja en disktrasa i tyg. En tygtrasa är även ett väldigt mycket snyggare alternativ. Det är så tråkigt med engångstrasor i omatchande färgnyanser som kommer i flerpack och lyser fult i ditt kök, men du är illa tvungen att ha den där eftersom du måste ha en disktrasa. Då är en trasa i tyg ett perfekt alternativ! Genom att byta ut till trasor i tyg får du större valmöjlighet att välja någon som du faktiskt vill ha. Oavsett om det faktiskt är en härlig färgglad trasa som du söker så kan du välja en som passar i just den färgen du vill ha, eller en i mer diskret fin nyans som smälter in fint bland den övriga inredningen. En disktrasa i tyg ger dig möjlighet att tänka på alla detaljer och inreda ditt kök med omsorg.

  När det kommer till att pussla ihop vardagslivet kan det ibland kännas komplicerat nog, och att välja bättre produkter och städtillbehör att städa med gör stor skillnad i vardagssysslorna och tråkiga måsten blir lite enklare att genomföra. Välkommen att kika in vårt sortiment av fina och användbara disktrasor för en enklare vardag!