Bordsdukar

Piffa till dukningen med en stilfull bordsduk! En duk på bordet passar till både vardag och fest, och är ett enkelt knep för att skapa en trivsam och varm atmosfär till bords. En köksduk skyddar också ömtåliga bordsytor och minimerar oangenämt slammer från bestick. I vårt sortiment hittar du både rektangulära, kvadratiska och runda dukar i alla möjliga material och färger. En rund bordsduk är kanske den mest klassiska. Söker du härligt mönstrade eller moderna och stilfullt skrynklig dukar? Välkommen in och låt dig inspireras!

Färg
Material
Storlek
Färgnyans
Längd
Visa fler filter
  Filtrera
  X

  Filtrera

  • Färg
  • Material
  • Storlek
  • Färgnyans
  • Längd
  • Pris
  Visar 35 produkter
  Visar 35 produkter

  Bordsdukar – Smakfullt till vardag och fest

  Är du sugen på en rund bordsduk? Kanske är det istället så att du är ute efter en bordsduk som är rektangulär? Oavsett vilket är det roligt att pigga upp det hemma med hemtextilier så som bordsdukar. Är ni som oss och gillar när det händer lite i dukningen? Då ska ni definitivt satsa på en bordsduk! Med rätt bordsduk får man själva grunden till den perfekta dukningen då en duk fungerar likt en konstnärs canvas. Att fixa en fin, spännande, dynamisk, trendig och cool dukning är lika mycket av konstnärskap som det är att måla en oljemålning. Håller ni inte med? Låt fantasin flöda och var inte rädd för att tänka utanför boxen när det kommer till att duka bordet!

  Lätt att hitta rätt stil

  Bordsdukar finns i precis alla färger och stilar, så det finns något för alla. Det roliga är att många dukar kan funka oavsett vilken typ av dukning man är sugen på. Vare sig man ska satsa på en festlig dukning, en dukning för barnkalaset, eller en dukning för måndagskvällen så finns det många fina dukar som är perfekta för allt. Bland våra bordsdukar hittar ni lite av varje som passar såväl på köksbordet som på matsalsbordet. Vill du ha din bordsduk på en annan typ av bord är det bara att köra på!

  Kul med nya trender på textilier!

  Hemtextilier är roligt av flera olika anledningar. Det är helt enkelt både praktiskt och kul. De är också bra då man kan få mycket kul för pengarna och det är även kul eftersom man kan flytta runt dem i olika rum för en ny touch, om man känner för det. Detta stämmer mycket bra för just bordsdukar. Hittar du en favorit kan du använda den i olika rum och till olika bord. På så sätt kan du återanvända din duk på flera olika sätt och det är ju alltid kul när man kan göra det!

  Ge köket ett mjukt intryck med bordsduk

  Förr var det mycket vanligare att man använde sig av bordsdukar. De senaste åren har det varit trendigt med mindre textilier och mer stilren, minimalistisk och ”industriell” design. Detta gör att det är extra kul nu när det börjar komma tillbaka bordsdukar som en trend. Idag är det inne att blanda upp minimalism med lite mer extravagant och djärv stil. Det är enkelt fixat genom att blanda exempelvis en vit bordsduk med kitschiga ljusstakar från loppis eller coola stora blommor i en maxad vas.

  Fin helhetskänsla med bordsduk

  Vissa inredningsdetaljer är roligare än andra och det är också så att olika detaljer i inredningen ger olika känsla till hemmet. Med en bordsduk skapas en trevlig atmosfär, ett mjukt intryck och en fin helhetskänsla både för dukning och rum. Satsa på att köpa några olika bordsdukar i olika stil då det både är trendigt och snyggt. Då har du lite att välja mellan, vilket är trevligt.

  Perfekt för det slitna bordet

  En fin duk kan användas för att täcka slitage och dylikt. Har du ett bord som du tycker mycket om och som behöver ett ansiktslyft kan du använda dig av en bordsduk tills du har tid att fräscha upp det med slipning, målning eller liknande. För vissa är det så att det räcker med en ny duk för att det gamla bordet ska kännas fint igen. Det är också så att man kanske har ett bord där man inte gillar bordsskivan men tycker att bordsbenen är fina. Även då är det perfekt med en bordsduk!

  Festlig stämning med bordsduk

  Det är alltid roligt att pigga upp hemmet på olika sätt och vad är väl festligare än att använda en fin bordsduk? Ett trevligt sätt att fira in helgen kan vara att man använder sig av duken så fort det är fredag. Då fungerar den som ett tecken på att det är helg och mys att se fram emot. Det är så mycket man kan göra hemma för att skapa lite finess till de olika rummen. Vi tycker att hemtextilier i allmänhet och bordsdukar i synnerhet gör just det, vilket innebär att vi tycker att alla ska testa hur det känns med bordsduk, även om man inte haft det tidigare – våga chansa!

  Skapa din unika stil med kökstextilier

  Det är ganska lätt att sätta sin egen prägel på sitt hem, men självklart är det så att vissa saker i inredningen är lättare fixat än andra saker. Set man till exempelvis bordsdukar så är det oftast lättare att hitta ett par stycken som man tycker mycket om än att hitta den perfekta fåtöljen, soffan, sängen eller det perfekta kaklet. De små detaljerna skapar hemmets känsla och att skapa sin unika stil med kökstextilier av olika slag är både roligt och viktigt för att man ska trivas. Testa dig fram lite för att se efter vad just du trivs med. Vill du ha en bordsduk som är lång, eller vill du endast att den ska täcka bordsskivan? Det vet du inte förrän du har testat dig fram!