Visa fler filter
  Filtrera
  Visar 0 produkter

  Tyvärr!

  Hittades inga produkter

  MÖRKLÄGGNINGSGARDINER – BÅDE DEKORATIVT OCH FUNKTIONELLT!

  Bra ljusinsläpp i hemmet i all ära, men ibland vill en bara kunna stänga ute ljuset. Som när du är riktigt trött en ljus sommarnatt eller vill ta en sovmorgon och solens strålar letar sig in i fönstret. Då är det tur att mörkläggningsgardiner finns till din räddning! Mörkläggningsgardiner hjälper dig att hålla ditt rum mörkt när du vill, och är utöver det funktionella syftet även väldigt dekorativt! Mörkläggningsgardiner är en inredningsdetalj som snyggt tillför ett mer djup till ditt hem, får det att kännas inbjudande och mer varmt. Ett par mörkläggningsgardiner är oftast tillverkade i ett grövre material vilket gör att de får ett böljande fall och ser väldigt lyxiga ut. Långa mörkläggningsgardiner kan skapa en känsla i ditt hem som påminner om ett hotellrum och gör det mer exklusivt, och vem vill inte få till den perfekta hotellkänslan hemma? Kika in vårt sortiment av snygga mörkläggningsgardiner och hitta ett par som passar i just ditt hem!

  MÖRKLÄGGNINGSGARDINER PASSAR PÅ MÅNGA STÄLLEN

  Att inreda med både funktionella och fina gardiner är inte bara fint, det är också väldigt smart. Just mörkläggningsgardiner är ett bra alternativ som är perfekta för sovrummet. En mörkläggningsgardin stänger inte bara ute ljuset utan dämpar också störande ljud, vilket kan förbättra din sömn! Ett tips kan vara att välja en mörkläggningsgardin som är bred och hänga den några cm bredare än fönstrets yttersta kant. På så sätt garanterar du att inget ljus släpps in på sidorna av gardinen. Under natten kan mörkläggningsgardinen förhindra värmen att leta sig in i rummet och håller ditt rum både svalt och mörkt vilket kan vara väldigt skönt.

  Självklart behöver du inte begränsa dig till sovrummet. Mörkläggningsgardiner passar perfekt även i många andra rum. I vardagsrummet kan mörkläggningsgardiner se riktigt lyxigt ut och förhindrar ljusreflektioner från fönstret i tv:n. Inne i hemmakontoret är en tung tjock gardin också bra för att dämpa ljud och hindra solstrålar från att blända datorskärmen. Mörkläggningsgardiner är dessutom perfekta i barnrummet eftersom barn ibland lägger sig när det fortfarande är ljust ute och då kan det vara skönt att få det mörkt i rummet. Du kan själv justera hur mycket ljusinsläpp du vill ha i din lägenhet eller hus genom att dra ut gardinen mer på bredden på gardinstången. En fin mörkläggningsgardin passar alltså på väldigt många ställen! Oavsett vilket rum du placerar dina mörkläggningsgardiner i så kommer de tillföra en elegant känsla och bli en fin sofistikerad inredningsdetalj, och det är ett perfekt val där du vill vila, sova eller se på TV. Ett annat plus är att gardiner skyddar möbler från att blekas av solen och kan fungera som insynsskydd om du har grannar mittemot eller bor på markplan, vilket kan få ditt hem att kännas mer tryggt.

  Använd en mörkläggningsgardin som rumsavdelare

  Något som också är väldigt snyggt är att använda mörkläggningsgardiner som en fin och enkel rumsavdelare. Det kanske är så att du delar sovrum med någon annan? Då kan det vara skönt att hänga upp en tjockare gardin för att dela ett rum till två på ett billigt och enkelt sätt, på så vis får du lite mer avskildhet och dessutom gör mörkläggningsgardinen samtidigt mycket för helheten i rummet. Mörkläggningsgardiner kan även användas runt sovplatsen i en mindre lägenhet till exempel om du har en sovalkov för att göra det mer mysigt och fint, eller som en rumsavdelare om du vill få till en avskild hörna i ett större rum, exempelvis för ett skrivbord i vardagsrummet. Detta ordnar du enkelt genom att hänga upp gardinen från en skena i taket. Något att tänka på är att välja en mörkläggningsgardin som är något längre om den ska hänga från taket.

  MATCHA OLIKA GARDINER TILLSAMMANS

  Det är riktigt fint att matcha flera gardiner tillsammans. Genom att hänga upp två gardinstänger bredvid varandra eller använda takskenor som har flera spår kan du hänga upp ett par skira tunna gardiner bakom dina mörkläggningsgardiner. Eftersom mörkläggningsgardiner ofta är av den tjockare varianten matchas de finast med gardiner som är tunna för att inte få ett för tungt uttryck och då skapar de en kontrast till varandra. Ett tips kan vara att matcha med tunna spetsgardiner för att skapa ett romantiskt uttryck, men du kan också matcha med olika material och färgnyanser för att skapa en dynamisk känsla.

  MÖRKLÄGGNINGSGARDINER MED MULTIBAND

  I vårt sortiment hittar du mörkläggningsgardiner med multiband. Multiband innebär att gardinen har flera upphängningsmöjligheter och kan hängas upp på olika sätt – genom gardinens hällor, genom den färdigsydda kanalen eller med hjälp av fingerkrokar eller ringar. Du kan helt enkelt välja det sätt som passar dig bäst och det som känns smidigast för dig själv. Multiband innebär större variationsmöjlighet!

  ENKELT ATT ANPASSA GARDINEN EFTER RUMMET!

  Kanske har du hittat den perfekta gardinen men den är alldeles för lång? Många har sina mörkläggningsgardiner hängandes på en vanlig gardinstång, vilket kan vara riktigt snyggt och en lösning som brukar vara smidigast. Men du kan också hänga upp dina gardiner från skenor i taket, på så sätt får du verkligen till en lyxig och snygg känsla som för tankarna till ett hotellrum. När du hänger ett par gardiner från taket brukar det oftast kräva att de är lite längre för att de ska nå ner till golvet och inte lämnar en för stor glipa. Det bästa kan vara att kolla vilka mått du behöver innan då det ofta finns olika mått på mörkläggningsgardiner att välja mellan. När du använder en gardinstång har du större möjlighet att placera gardinen efter eget tycke. Du kan hänga de alldeles intill fönstret för att få till en fin inramning eller så kan du placera de lite högre och bredare än fönstret för att göra att fönstret ser större ut. Skulle det vara så att de mörkläggningsgardiner du är intresserad av ändå är för långa så är det inte alls svårt att fixa till gardinen så att de blir rätt längd. Med hjälp av fållband (även kallat fållfix) som du enkelt kan justera gardinens längd med så kan du smidigt få till den längd som du själv önskar på gardinen. Detta gör att det är väldigt enkelt att anpassa mörkläggningsgardinen efter fönstret!