Gardinkappor

Här hittar du vårt sortiment av fina gardinkappor! En gardinkappa är perfekt för att rama in ett fönster, speciellt om det är ett mindre fönster eller om du inte har så mycket väggyta runtom fönstret. Gardinkappor tar inte så stor plats men är en väldigt fin detalj som gör mycket för helheten. Dessutom är de enkla att hänga upp. Välj mellan olika stilar för att hitta en gardinkappa som passar i ditt hem!

Färg
Material
Storlek
Färgnyans
Längd
Visa fler filter
  Filtrera
  X

  Filtrera

  • Färg
  • Material
  • Storlek
  • Färgnyans
  • Längd
  • Pris
  Visar 13 produkter
  Visar 13 produkter

  RAMA IN DITT FÖNSTER MED EN FIN GARDINKAPPA!

  Välkommen till vårt sortiment av fina gardinkappor! En gardinkappa är en mindre gardin som ofta hänger liggandes över fönstrets övre del. Trots det att en gardinkappa inte tar så stor plats så fyller det en stor roll för interiören i ditt hem. En gardinkappa ramar snyggt in ditt fönster och det finns flera olika färger och mönster att välja mellan. Det finns både raka gardinkappor och gardinkappor med mer vågor i sig. En gardinkappa med ett böljande fall har ett lite mer romantiskt uttryck medan en gardinkappa i rak modell tillför en lite mer stilren och elegant touch i ditt hem. Oavsett om du vill ha klassiska volanger eller en mer rak gardinkappa så kommer det tillföra en hemtrevlig och ombonad känsla! Hos oss hittar du många olika snygga gardinkappor att välja mellan så att du kan vara säker på att hitta en som passar just dig!

  Gardinkappor är ett klassiskt alternativ som passar i många rum, men ett rum där gardinkappor ofta passar perfekt är i kök. I köket kan det ofta sitta mindre fönster ovanför köksbänken och då passar det bra med en gardin som inte hänger ner så långt. Gardinkappor passar även bra i rum där du vill ha mycket ljusinsläpp eftersom en rak mindre gardin inte täcker för stor del av fönstret så mycket av dagsljuset når fortfarande in. Om du har mycket dekorationer på fönsterbrädan, exempelvis växter, passar gardinkappor också väldigt bra eftersom de inte är i vägen men fortfarande får ditt fönster att kännas inramat och ombonat. Det är mycket som är positivt med gardinkappor! Det är även väldigt praktiska om du har djur som gillar att klösa på tyger eller småbarn som kanske kryper omkring på golvet. En gardinkappa är inte i vägen och riskerar därför inte att bli neddragen. Dessutom är det enkelt att damma fönsterbrädan och dammsuga runt fönstret när det inte är några gardinlängder på sidan om fönstret!

  En gardinkappa kan vara att föredra om du inte har så mycket väggyta runt ditt fönster och inte vill stänga in fönsterytan allt för mycket för att behålla ljusinsläppet. Ett tips om du har små fönster kan vara att fästa dina gardinkappor en bit ovanför fönstret. Det gör att gardinkappan endast täcker en liten del av fönstret och det ger illusionen av ett större längre fönster! Det bästa är alltid att mäta innan du köper en gardin oavsett modell. Kolla vilka mått ditt fönster har och hur mycket yta det finns runt omkring och jämför sedan med måtten på den gardinkappa som du är intresserad av. Skulle den vara för liten går det enkelt att hänga upp två stycken gardinkappor tillsammans på en längre gardinstång, och om den skulle vara för lång kan du använda fållband, även kallat fållfix, för att smidigt korta ner gardinkappan.

  EN GARDINKAPPA SOM PASSAR JUST DIG

  Det finns många olika gardinkappor. Du kanske söker en gardinkappa med blommigt mönster, eller en gardinkappa i rustika och naturnära material som bomull och rami? Om du tilltalas av en modern inredningsstil kanske en stilfull beige gardinkappa i linneliknande struktur kan vara något för dig? Eller så kanske du vill ha en mönstrad gardinkappa i färgglad nyans för att skapa kontrast i ditt hem? Vi kan lova att det finns en gardinkappa som passar i alla hem oavsett vad du söker!

  Något som är härligt med en gardinkappa är att det är så enkelt att variera sig. Du kanske vill ha en ljus gardinkappa till våren med ett härligt blomstrande mönster som väcker sommarkänslor, för att sedan byta till en i mörkare nyans mot hösten som gör hemmet lite mer mysigt? Med textilier, och då speciellt gardiner, är det enkelt att uppdatera sig och inreda efter säsong. Med en gardinkappa är det enkelt att skapa en ny känsla i ditt hem, och trots det att en gardinkappa inte tar så stor plats kommer du bli förvånad av hur den kan förändra intrycket i ett helt rum.

  ANVÄND GARDINKAPPOR SOM INSYNSSKYDD

  Om du har väldigt stora fönster eller om du bor på markplan kan du använda gardinkappor som insynsskydd. Häng då gardinkappan så den skymmer nedre delen av fönstret i stället för ovanför fönstret. Den här typen av gardin brukar kallas för cafégardin och är ett smart sätt att begränsa insynen på. Om du hänger en gardinkappa i nedre delen av fönstret är det väldigt fint att matcha gardinkappan tillsammans med längre gardinlängder på sidan om. Ett tips kan då vara att välja gardiner av tunnare material som är mer skira så att ljus fortfarande kan leta sig in!

  FLERA UPPHÄNGNINGSMÖJLIGHETER

  Det finns gardinkappor med olika upphängningsmöjligheter så att du enkelt kan hitta det som känns smidigast för dig. I vårt sortiment hittar du både gardinkappor med öljetter och multiband. En gardin som har multiband har flera alternativ i en och samma gardin! Det innebär att du kan trä gardinstången direkt i hällorna, genom den färdigsydda kanalen på gardinen eller fästa fingerkrokar på gardinen som du sedan hänger på stången. Du får välja det sätt som passar dig själv bäst! Det vanligaste är att gardiner sys med en så kallad kanal som du enkelt trär gardinstången genom, eller att gardinen har öljetter. Öljetter är smidigt eftersom de redan sitter på gardinen och du trär enkelt gardinstången genom dem. Det är enkelt att tro att dessa olika modeller endast påverkar själva upphängningen, men faktum är att det även påverkar gardinens fall. Öljetter gör gardinen mer vågig medan en kanallängd som är längre än själva stången gör att gardinen blir mer krusig. Om du klickar dig in på den gardinkappa som du är intresserad av kan du läsa mer om vad den har för upphäng!