Väggbonad - Trendig och fin väggkonst i tyg

Ny årstid innebär alltid nya trender att inspireras av och något som känns väldigt trendigt i höst är en väggbonad hemma på väggen! En väggbonad är en typ av väggkonst som är tillverkad i tyg.  Oftast är väggbonaden broderad eller vävd, och det finns olika färger och motiv att välja mellan. Om du hänger upp ett konstverk i tyg i ditt hem så kommer det att tillföra mer värme till ditt hem och få det att kännas ombonat, vilket känns extra trevligt under årets sista månader.

Det är alltid trevligt att göra hemmet lite härligare och mysigare, och speciellt när vi närmar oss hösten och mer tid ska spenderas inomhus. Det är en årstid när vi vill åt extra mycket värme och myskänsla i hemmet. Att inreda med textilier i dova och mörkare färger som går i varma toner är något som gör att vi enkelt kan få till den atmosfären hemma. Färger som brunt, mörkrött och mörkgrönt är färger som verkligen osar höst, även inslag av orange och mörka träslag. Ofta när vi tänker på textilier fastnar tankarna på det vanliga som kuddar, plädar och andra tyger. Vad man inte alltid tänker på är att väggkonst i tyg är riktigt snyggt! Varför inte matcha en fin väggbonad i dova färgtoner med en poster i en mörk valnötsfärgad träram bredvid varandra? Det blir inte bara väldigt fint, utan får även rummet att kännas mycket mer inbjudande och varmt.

Väggkonst i tyg med naturmotiv och mönster i relief

För många är naturen en inspirationskälla och grön är en färg som gör sig fin i våra hem året runt. Tillsammans med andra lite mer mörka färger så blir det verkligen mysigt i hemmet och det passar extra fint under hösten tillsammans. Växtriket är ofta en inspirationskälla för detaljer i hemmet för att skapa en jordnära och lugn känsla. Det brukar vara populärt eftersom vi gärna vill att våra hem ska vara en plats för att kunna koppla av och för återhämtning, och naturen har den effekten på många av oss. Om det är något du är ute efter i ditt hem så kanske en väggbonad med skogsmotiv eller botaniskt motiv passar extra bra i ditt hem! Det finns även många väggbonader som går i en beige eller brun nyans med diskreta mönster vilket också bidrar till den efterlängtade jordnära känslan. Vissa väggbonader har ett tuftat mönster i sig som gör att de blir lite mer levande, och vissa har även dekorativa fransar som en fin detalj. Så det finns en väggbonad för alla hem - oavsett om du vill ha en mer diskret i beige toner eller en med ett mer lekfullt uttryck.

Något roligt med väggkonst i textil är att det är så lätt att placera ut. En väggbonad gör sig fin på många olika ställen i hemmet och ger din vägg ett nytt varmt uttryck oavsett var den placeras. En väggbonad blir en lite roligare detalj i hemmet som skiljer sig lite mot den klassiska tavlan, och riktigt fint blir det om du vill välja att matcha dessa med varandra. Väggbonaden skapar en mjuk kontrast mot tavlans kantiga profil. Det kan vara riktigt fint att matcha en väggbonad i en fin tavelvägg, det kommer att göra din tavelvägg mer levande och unik! Väggbonader passar speciellt bra i de rum hemma som vill kunna känna oss avslappnade i, till exempel sovrummet eller vardagsrummet. Att inreda dessa rum med mjuka och varma textilier är ett klokt val, eftersom när vi går in där vill vi mötas av en inbjudande och värmande atmosfär.

Gör ditt hem till en mysig plats där du vill spendera tid i höst. Kika gärna in vårt sortiment av fina väggbonader som gör att du lätt får till den härliga mysiga känslan här!