Morgonrock – Ett älskat plagg

Morgonrock, eller badrock, är ett uppskattat plagg av vuxna såväl som barn. Inte så konstigt, vem vill inte låta sig omsvepas av mjuk frotté eller värmande velour? Det är en speciell typ av vardagslyx som är svår att slå.

Det är många gånger som en morgonrock kan kännas extra uppskattat. Den värmer inte bara skönt efter duschen, utan den gör också en lugn morgon extra bekväm vid frukostbordet och är mysig att gå runt i innan det är dags att krypa ned i sängen. Mysiga morgonrockar gör många situationer lite härligare helt enkelt och kan nästan ses som världens bekvämaste hemmaplagg.

Badrockar i olika material

Oavsett om du vill ha en traditionell badrock i frotté, eller en våfflad morgonrock i bomull så kommer du att uppskatta bekvämligheten som medföljer. Men även om en badrock är skön oavsett så kan olika material vara extra bra till olika tillfällen.

Badrockar i frotté

Frotté är ett material som absorberar fukt bra och som torkar snabbt. En badrock i frotté är därför perfekt efter duschen eller badet då det torkar smidigt och samtidigt värmer skönt när du ska gå ut från det varma badrummet. En badrock i frotté passar också perfekt för att packa med till stranden eller badhuset och värma sig i mellan doppen.

Morgonrock i velour

Velour är ett värmande material som är perfekt för en gosig morgonrock. Det är ett material som känns väldigt lent och mjukt mot huden, därför är en morgonrock i velour extra skön att mysa i en sen söndagsmorgon eller i soffan på myskvällen.

Morgonrock i bomull

En morgonrock i bomull kan vara ett bra alternativ om du är väldigt varm av dig eftersom det är ett material som andas mer, speciellt om du väljer en mer tunn badrock i bomull. Det finns också badrockar tillverkade i mer tjockt material av bomull och bambu som gör att de blir extra mjuka och härliga att mysa i.

Det finns en morgonrock för alla

Morgonrockar är som sagt ett populärt plagg, men vad vi gillar för typ av morgonrock kan skilja sig mycket, och det handlar inte bara om material. Morgonrockar kommer i många olika modeller och färger. Kanske är det viktigast för dig att din morgonrock är en längre modell, att den har praktiska fickor eller att den är tunn och luftig? Kanske söker du en klassisk vit badrock i frotté, eller en mjuk morgonrock tillverkad i våffelväv av bomull? Det finns många olika att välja mellan så att du enkelt kan hitta en som passar dig bäst. Självklart finns det både ett brett utbud av både morgonrock till dam och morgonrock till herr.

Badrockar och badponchos till barn

Lika som för en vuxen är det skönt för barnet att få mysa ned sig i en morgonrock efter duschen. Det är ofta så att morgonrocken är ett plagg som följer med oss hela livet och är lika uppskattat oavsett ålder genom livet. Badrockar till barn också perfekt att packa med till stranden och till simhallen eftersom en badrock är ett smidigt sätt att hålla barnet varmt och torr. Ett dopp i sjön kan vara uppfriskande och lite kyligt, och då kan det efteråt vara extra skönt efteråt att få sätta på sig en morgonrock som legat och blivit uppvärmd i solen en stund. En badrock kan också skydda lite mot solens strålar om det är en väldigt varm dag på stranden.  

Är du sugen en ny badrock till dig eller familjen? HÄR hittar du vårt sortiment av badrockar och badponchos till barn och HÄR hittar du vårt sortiment av badrockar till vuxna.