Laddar, vänligen vänta...
Fri frakt över 699 kr (49kr) Leverans 1-3 arbetsdagar 90 dagars öppet köp 010-10 14 930 info@bga.se Hitta butik

JUST NU: 25% RABATT PÅ POSTERS! 》

 

Black Week / Black Friday

Black Friday, som kommer från USA, är där den största shoppingdagen på året. Man skulle kunna säga att det i Sverige är likt en mellandagsrea med den skillnaden att rean infaller före jul istället för efter jul.

Black Friday infaller alltid första fredagen efter Thanksgiving. Idag är det inte bara i USA detta är dagen som är startskottet för julhandeln, utan även här i Sverige är det många som börjar sin julshopping just under denna dag.

Black Friday, Cyber Monday, Black Weekend och Black Week

Kärt barn har många namn. Just Black Friday är endast den specifika fredagen efter Thanksgiving, medan Cyber Monday är måndagen efter och Black Weekend är hela helgen. Vi kör på Black Week för att ni verkligen ska få chansen att shoppa loss till bra pris – varför nöja oss med att ge er endast lite av det goda?

Idag är det många som passar på att köpa julklappar både till andra och till sig själva under denna dag. Trots att vi i Sverige inte har haft traditionen med Black Friday ens i 10 år så har det haft stor genomslagskraft och handeln ökar stadigt för varje år.

Perfekt för nätshopping

Du som tycker om att shoppa på nätet kan ta för dig av rea redan under Black Friday, men från början var det så att Cyber Monday var e-handelns svar på de fysiska butikernas Black Friday.

Idag får man nästan räkna med att sajter stängs ner på grund av stort tryck på samma sätt som det kan bli kaos i vanliga butiker. Vi satsar dock enorma resurser på att de inte ska ske hos oss! Det är helt enkelt dagar där priserna är så bra att det är värt det. De olika begreppen Black Friday, Cyber Monday, Black Weekend och Black Week flyter samma idag. Man kan i de allra flesta fall räkna med att man får rabatter och rea under hela denna period i många butiker.

Black Friday i Sverige

Datum för när Black Friday infaller skiljer sig från ett år till ett annat. Det ser ut såhär inför kommande år:

2020: Black Friday infaller fredag 27/11

2021: Black Friday infaller fredag 26/11

2022: Black Friday infaller fredag 25/11

2023: Black Friday infaller 25/11

Det kan vara bra att ha koll på ovan då det är på det viset att man kanske vill ta ledigt och ha en shoppingdag inför julen.

Att tänka på inför Black Friday

Detta är ett tillfälle att köpa presenter både till sig själv och andra till ett kraftigt reducerat pris. Att förbereda sig genom att spara pengar så att man kan handla mycket under denna tidsperiod är därför smart.