Långa gardiner

Med lite högre i tak, som ofta återfinns i äldre byggnader, kan det därför vara omständigt att få normallånga gardiner att passa in. I vår långa gardiner-kategori hittar du samma härliga gardiner - men med längder upp till 300 cm. Våra höga gardiner finns i mängder av färger och material så att du ska hitta just en lång gardin som passar dig och ditt hem. Välkommen in till ett sortiment av långa gardiner till hemmet!

Färg
Material
Storlek
Färgnyans
Längd
Visa fler filter
  Filtrera
  X

  Filtrera

  • Färg
  • Material
  • Storlek
  • Färgnyans
  • Längd
  • Pris
  Visar 19 produkter
  Visar 19 produkter

  LÅNGA GARDINER SOM STRÄCKER SIG FRÅN GOLV TILL TAK

  Om ett rum känns tomt och kalt, då är det ofta så att det saknas ett par fina gardiner. Har du dessutom ett stort fönster, eller högt i tak, så kan det bli riktigt snyggt med ett par långa gardiner. Ibland är det bara så att man vill ha ett par extra långa gardiner, både för det exklusiva och fina som ett par gardiner tillför, men framför allt för att verkligen få till den där riktigt ombonade känslan. Extra långa gardiner är perfekt för höga fönster och ger illusionen av större fönster och större rum, samtidigt som det ger rummet mer djup och gör det mer ombonat.

  LÅNGA GARDINER GER FLER MÖJLIGHETER

  Långa gardiner kan verkligen skapa en hotellkänsla hemma, och det är roligt med långa gardiner för det ger dig möjligheten att hänga upp dem på flera olika sätt. Vissa föredrar att sätta sina gardiner lågt för ett fint tyngdfall av tyget på golvet, medan vissa gillar att nyttja den fulla längden för att kunna hänga sina gardiner högt upp på väggen eller från taket.

  Långa gardiner passar lika bra att hänga upp med en gardinstång som de gör med en gardinskena. Det är bara viktigt att kolla vilken typ av upphäng gardinen har. Gardiner med multiband funkar till alla typer av upphäng. Med multiband kan gardinerna hängas exempelvis direkt på gardinstången i hällorna eller med hjälp av ringar, fingerkrokar eller en gardinskena.

  VÄLJ MELLAN OLIKA MATERIAL

  Långa gardiner kommer i många olika färger och material att välja mellan, så bara för att du vill välja ett par gardiner som är extra långa ska du inte behöva kompromissa med det estetiska. Kanske vill du hänga upp ett par gardiner i sammet, linne eller bomull? Det blir ett stilfullt val oavsett och vilket material du väljer kan anpassas utifrån vilket rum gardinen ska hänga i eller hur rummet är inrett i övrigt.

  Om du har mycket tunga färger i din inredning och på väggarna, så kanske du vill ha ett par luftigare gardiner. Om ditt rum känns lite kalt och tomt, så passar det bättre med ett par grövre gardiner som verkligen ramar in fönstret stilfullt och ger mer djup till rummet. Att välja gardiner i sammet ger rummet en väldigt mjuk känsla, och det kan passa fint om du till exempel har många kantiga och stilrena möbler. Men en sak är säker, och det är att oavsett var eller vilka gardiner du funderar på att hänga upp så blir det extra fint och lyxigt om du väljer att satsa på ett par långa gardiner som sträcker sig från tak till golv.

  HUR LÅNGA SKA GARDINER VARA?

  Hur långa gardiner som just du behöver beror på hur mycket yta du har mellan tak och golv, om du vill att gardinen ska nå ner i golvet eller sluta någon cm ovan. Det är alltid viktigt att mäta vilken längd du behöver innan du köper dina långa gardiner. I vårt sortiment av längre gardiner så kan du hitta gardiner som har en längd upp till 300 cm.

  HÄNG DINA LÅNGA GARDINER FRÅN TAKET

  Att hänga upp ett par långa gardiner från en takskena är något som verkligen har blivit trendigt. Det ser inte bara snyggt ut utan ger också illusionen av större fönster. Om du vill ha dina gardiner från taket så är det just långa gardiner som du behöver för att de ska räcka hela vägen ner till golvet och inte lämna en tråkig glipa mellan golv och gardin.

  Att hänga gardinen från taket är ibland det enda alternativet, till exempel om du bor i en äldre byggnad med lite högre i tak, har väldigt stora fönster som kanske tillochmed täcker från tak till golv eller bara vill få till den där lyxiga hotellkänslan hemma. I ett mindre rum kan gardiner upphängda från taket ge illusionen av en högre takhöjd och då också ett rymligare rum.

  HUR SÄTTER DU UPP GARDINER I TAKET?

  Men hur sätter man upp gardiner i taket? Det kan verka lite krångligt att få upp sina gardiner från taket, men det behöver det inte vara. En gardinstång kan locka som ett bekvämt val och självklart så kan du använda en gardinstång och sätta den högt upp. Men det resultatet brukar inte alltid bli så jättebra. När du ska hänga upp gardiner från taket är det bäst att undvika den klassiska gardinstången och i stället satsa på en gardinskena i taket. Du fäster enkelt en takskena enkelt i taket med takfästen där du vill ha dem.

  Det är som sagt rätt enkelt att hänga upp ett par långa gardiner från taket men det kan ändå vara viktigt att tänka igenom några saker. Det första är som alltid när du ska hänga upp gardiner, det är viktigt att mäta. Du kan behöva mäta för att se hur långt du har mellan tak till golv och hur långa gardiner du behöver ha. Du behöver också mäta hur långt ut du vill att de ska sitta från väggen och med vilket avstånd från väggen som du ska sätta fast dina takfästen. Ett annat tips som gör det extra stilfullt är att hänga gardinen så den inte bara täcker fönstren, det är fint att hänga gardinen så att den hänger lite mer på sidan om fönstret och täcker mer av väggen och inte tar upp för stor del av fönstret. Det ger illusionen av ett bredare fönster och du får ett finare ljusinsläpp. Om det är ett resultat du vill nå så behöver du välja en gardinskena som mäter bredare än fönstret själv. Med en gardinskena är det också smidigare att enkelt kunna dra för dina gardiner om du väljer en gardinskena med glid och fäster dina gardiner med en rynkbandskrok. Det är skönt att enkelt kunna dra för fönstret när du vill avskärma dig en stund. Att hänga långa gardiner från taket är fint både med tunna och tjocka gardiner.

  AVSKÄRMA RUM MED LÅNGA GARDINER

  Med gardiner är det faktiskt perfekt att skärma av och skapa fler rum i hemmet, och långa gardiner passar perfekt för just detta eftersom då måste gardinerna sträcka sig från golv till tak. Lika här är det fint med både tunna gardiner och tjocka gardiner. Är ni fler i bostaden kanske det kan vara skönt att använda tjocka gardiner som också är ljuddämpande, men är det i en sovalkov i en mindre lägenhet där du bor själv kanske det är fint med en luftig och tunn gardin. Valet av gardin handlar alltid om vilken känsla du vill åt och vilket syfte du vill att gardinen ska fylla.