Hissgardiner

(0)

Det finns många sätt att hänga upp gardiner på, men ingen gardin är så hemtrevligt och varmt som en vacker hissgardin. Hissgardiner monteras på den övre delen av fönstret, och om solen ligger på för lågt kan gardinen släppas på och rullas ned. En hissgardin har med andra ord många fler funktioner än bara dekoration. En trendig hissgardin passar allra bäst i ditt köksfönster eller om du har tredelade fönster.

Visa fler filter
  Filtrera
  X

  Filtrera

  Visar 0 produkter

  Tyvärr!

  Hittades inga produkter

  HISSGARDIN – EN MÅNGSIDIG OCH FIN GARDIN

  När det talas om olika gardiner är det lätt så att hissgardinen glöms bort. Det är synd för hissgardinen är en väldigt fin typ av gardin som samtidigt är väldigt mångsidig och fyller många funktioner.

  Hissgardiner, eller roll-up gardiner, är ett bra alternativ bland alla olika typer av gardiner om du vill ha en gardin som du enkelt kan justera längden på. Med en hissgardin kan du välja på att få ett fullt ljusinsläpp eller avskärma lite ljus genom att hissa ner den. En hissgardin sitter ofta över halva fönstret och är rak och spänstig i tyget. En hissgardin kan påminna lite om en rullgardin till utseendet, men är ofta tillverkad i ett mer tunt och skirt tyg som inte är lika tjockt som en rullgardins. Eftersom en hissgardin kan anpassas till längden kan det bli lite överflödigt tyg nedtill. Detta är ofta upprullat i nedre kant och på vissa hissgardiner hålls det på plats med söta små rosetter. En hissgardin är ett bra komplement till andra gardiner för att bryta av. Om du har gardinlängder i alla hemmets rum kan det vara fint att bryta av med en hissgardin för att få lite kontrast och variation.

  HISSGARDINER ÄR PERFEKT FÖR KÖKSFÖNSTRET

  En hissgardin tar inte heller upp så mycket plats och passar därför perfekt vid ett fönster som inte har så mycket yta runtomkring, till exempel vid ett köksfönster ovanför en köksbänk. Att placera en hissgardin är ett klassiskt val i köket, men det betyder inte att de inte passar i andra rum. Hissgardiner kan passa perfekt om du till exempel har mycket dekorationer på fönsterbrädan i vardagsrummet och inte vill ha en gardin som hänger för på sidorna, eller i barnets rum om du vill ha extra mycket yta över för leksaker på golvet. Att de passar så bra just i köket kan ha att göra med att vi gärna vill kunna vädra enkelt i köket. Trots det att matlukten från köket kan vara väldigt uppskattad, så finns det också situationer då den är mindre uppskattad. Det kan bli mycket matos, ibland kanske vi råkar bränna maten och det bildas snabbt rök eller så vill vi bara vädra ut efter storkoket. Vid sådana tillfällen är det skönt med en hissgardin som inte täcker fönstret för mycket så att vi enkelt kan öppna och släppa in frisk luft.

  VÄLJ RÄTT HISSGARDIN

  Hissgardiner passar till många olika fönster och speciellt så passar de till breda fönster som inte är så avlånga, till exempel ett tredelat fönster. När du ska välja en hissgardin så är det viktigt att du innan kollar vilken storlek du har på ditt fönster så att du vet vilken storlek du ska välja på din hissgardin. Det är viktigt att välja en gardin som mäter något mindre än fönstrets storlek och får plats inom fönstret. En hissgardin i rätt storlek ger bättre proportioner vilket i sin tur ger en mer fin helhet. Det finns många olika hissgardiner i olika mått så du enkelt kan hitta en som passar ditt fönster hemma perfekt. I vårt sortiment hittar du till exempel hissgardiner i storlek 160x90 cm och mindre hissgardiner i 100x90 cm bland många olika storlekar.

  När du väljer hissgardin kan du välja mellan olika material och färger beroende på vilken känsla du vill åt vid ditt fönster. Om du vill att det ska vara ett fönster som drar till sig uppmärksamhet kan du välja en roll up gardin i färg eller en mönstrad, eller om du vill att andra saker ska få mer fokus kan du välja en hissgardin som är mer neutral i sin utformning. I valet av färg är det också viktigt att tänka på hur du vill att din hissgardin ska fungera. En mörk hissgardin kan vara lite mörkläggande eftersom dagsljus kan ha svårare att nå igenom mörkt tyg medan en ljus hissgardin släpper genom ett mer mjukt ljust sken.

  Olika längder kan också påverka ljusinsläppet, men något som är skönt med en hissgardin är att de är relativt enkla att anpassa och du kan smidigt justera längden på gardinen och göra den kort eller längre. Om du exempelvis har ditt köksfönster över bänken där du står och lagar mat så kan du hissa ner gardinen när solen står lågt på himlen för att slippa bländas, och på kvällen när du kanske vill låta det orangea skenet från solnedgången lysa in kan du hissa upp den igen. Det är en stor fördel med hissgardiner att enkelt kunna anpassa längden. Välj en hissgardin som kommer framhäva ditt fönster och snyggt gör det till en stilfull detalj i hemmet.

  HISSGARDINER ÄR BRA TILL MYCKET

  Även fast en hissgardin inte är riktigt mörkläggande så kan de förhindra starkt solljus att skina in. En hissgardin mörklägger inte hela rummet utan låter fortfarande ofta, beroende på hur tjock den är, ett mjukt sken lysa igenom. Det kan vara skönt när du inte vill ha det mörkt i hela rummet men vill kunna titta på ett avsnitt av din favoritserie utan att bländas av solen eller störas av att ljuset reflekteras i tv:n. Ibland är det ju så att en vill komma undan det där väldigt starka solljuset, men inte vill mörklägga helt, och då är en hissgardin väldigt bra!

  Något annat som är bra med en hissgardin är att den också ger ett visst insynsskydd. Oavsett om du bor i lägenhet eller hus kan det vara skönt. Kanske är det så att du bor i ett område med många grannar, eller har en lägenhet på markplan eller bara fönster från ett annat hus mittemot? Då kan det vara skönt med ett visst insynsskydd. Har du ett badrumsfönster som inte är frostat kan det även där vara perfekt med en hissgardin då den täcker större del av fönstret men också kan hissas upp enkelt.