Överkast

Med ett snyggt överkast till dubbelsäng och enkelsäng kan du enkelt och snabbt skapa en harmonisk atmosfär och en lyxig hotellkänsla i ditt sovrum! Ett sängöverkast har dessutom den praktiska funktionen att skydda dina täcken och kuddar under dagen. I vårt sortiment kan du välja mellan överkast i olika härliga material, färger och tjocklekar. Välkommen att botanisera bland vårt utbud av överkast till säng!

Färg
Material
Storlek
Färgnyans
Längd
Visa fler filter
  Filtrera
  X

  Filtrera

  • Färg
  • Material
  • Storlek
  • Färgnyans
  • Längd
  • Pris
  Visar 8 produkter
  Visar 8 produkter

  Överkast – mysigt och skönt

  Att göra det mysigt och skönt i sängen med hjälp av ett snyggt överkast är ett lätt sätt att få sovrummet att kännas extra härligt! Man kan byta mellan olika överkast olika årstider så att det passar och stämmer överens med temperatur och allmän känsla vad gäller väder, om man vill. På så sätt kan man shoppa fler än endast ett överkast och det blir såklart kul!

  Praktiskt och roligt med fina överkast

  Textilier som är både kul, snygga och praktiska får en stor tumme upp - vad är väl bättre än multifunktionalitet när det kommer till inredning? Överkast har allt man kan önska sig, så investera i ett snyggt överkast för en ny känsla i sovrummet.

  Snabbt sätt att fräscha upp i sovrummet!

  Med rätt överkast blir det snabbt uppfräschat i rummet och med en snygg färg kan du enkelt färgmatcha efter överkastet, om du vill. Att utgå från textilier av ett eller annat slag när man ska bestämma sig för hur man ska inreda ett rum med färger och känsla är ofta smart. Du kan också göra så att du utgår från basfärgen i sovrummet och därefter väljer ett överkast i en accentfärg för ett lugnt, trendigt och samlat intryck.

  Massor av härliga färger!

  Som tur är så finns det överkast för alla smaker, så det är något som passar in i alla stilar och alla typer av hem. När man väljer färg på ett överkast är det flera olika saker man ska ta med i beräkningen. Passar det in bland resten av inredningen i sovrummet? Är det i rätt kvalitet och material? Har du exempelvis tunga sammetsgardiner i ditt sovrum är det snyggt att matcha med ett tyngre överkast. Är det istället så att ditt sovrum har lättare tyger och känsla i inredningen är det snyggt att satsa på ett överkast som är i lättare material.

  Lyxigt och elegant

  Då ett överkast gör att rummet känns både lyxigt och elegant blir det ett stort lyft på ett snabbt och smidigt sätt. Det är också så att en inredningsdetalj som ett överkast är en superbra idé för dig som bor i en liten lägenhet i storstaden. Att lägga på ett överkast gör att sängen enkelt kan fungera som både sovplats och som en soffa. Det är bara att slänga på överkastet för att skapa en modern och avslappnad plats där man kan umgås.

  Vilken storlek ska jag välja?

  Hittar du ett mindre överkast som inte riktigt täcker sängen kan det vara en idé att köpa två likadana och lägga dem lite slarvigt på sängen. Det ser väldigt läckert ut och man får både en lite trendigt slarvig stil och ett överkast i ett. Är det så att du vill ha endast ett överkast är det bara att välja ett som stämmer överens med storleken på din säng. Kom ihåg att det är viktigt att bestämma sig för om man vill ha ett överkast som täcker hela sängen och når ända ner till golvet, eller om man vill ha ett kortare täcke. Kanske är det exempelvis så att du vill kombinera en sängkappa med ett överkast? Då blir det superfint med ett mindre överkast. Vill du kanske ha ett överkast till en säng utan ben? Då blir det helt klart finast om du väljer ett överkast som täcker madrassen då det gör att det ser coolt, trendigt och avslappnat ut.

  Hotellkänsla i ett nafs!

  Om det är en sak som är lyxig så är det att skapa en känsla av hotell i sitt sovrum. Den där fräscha, rena och vitt krispiga stilen som ofta finns på hotellrum vill man gärna ha in i hemmet och det är lätt gjort med rätt val av överkast och sängkläder. Välj ett mjukt överkast som ger exakt rätt känsla för att det ska kännas skandinaviskt stilrent, lyxigt och rent.

  Olika överkast för olika stilar

  Kanske är det så att du inte är så inne på den minimalistiska, vita och ”fräscha” stilen? Vill du hellre ha ett sovrum med lite coolare stil som sticker ut? Satsa då på ett överkast i en mörkare färg som ger en annan touch till rummet.

  Skydda täcken och kuddar

  Överkast skapar ett harmoniskt intryck och dessutom känns det mer ordningsamt när man väljer att använda överkast. Det är också så att ett överkast skyddar kuddar och täcken under dagtid, så du kan både ge din stil till sovrummet med rätt val samtidigt som kuddar och täcken är rena inför natten!