Hängmattor

Att ta en vilostund utomhus i en hängmatta – det är avkoppling. En hängmatta låter dig vila i en skön position och den gungande rörelsen ger en lugnande effekt. Häng upp en hängmatta i trädgården mellan två träd eller på altanen för en naturnära känsla och möjligheten till att enkelt ta det lugnt en stund. Hos oss på BGA hittar du ett fint sortiment av hängmattor i olika utföranden!

Färg
Färgnyans
Material
Bredd
Längd
Visa fler filter
  Filtrera
  Visar 0 produkter

  Tyvärr!

  Hittades inga produkter

  HÄNGMATTA - EN SYMBOL FÖR SEMESTER OCH AVKOPPLING

  Hängmattan har blivit som en symbol för semester och avkoppling. Det är något speciellt med att ha lyxen att enkelt kunna lägga sig i en hängmatta en stund. Om du hänger upp en hängmatta under två grövre träd i trädgården så får du en idyllisk sommarplats att ligga och läsa på, skrolla på mobilen, bara ta det lugnt och vila i. Om du inte har några lämpliga träd i trädgården kan det funka att hänga upp en hängmatta med hjälp av ordentliga skruvar i taket inne på altanen eller vid en uteplats.

  En hängmatta för med sig en naturnära och nästan lite bohemisk känsla, och det är något speciellt med hur en hängmatta sakta vaggas fram och tillbaka av vinden, samtidigt som den skönt låter kroppen vila så det nästan känns som att sväva. Det har en lugnande effekt och kan kanske tillochmed få den mest stressade personen att koppla av en stund.

  Det är underbart att under våren och sommarens varma dagar ha en hängmatta att kunna lägga sig i och koppla av. Det blir en speciell känsla utomhus, att skyddas lite från solens hetaste strålar under träden och höra fåglarna kvittra runt om. Det är nästan ett måste att ha en hängmatta redo för sommarens fina dagar om du ska spendera mycket tid hemma.

  EFTERMIDDAGSVILAN BLIR EXTRA LYXIG I EN HÄNGMATTA

  Att komma hem från en lång dag på jobbet och ta den där efterlängtade eftermiddagsvilan som vi ibland kan behöva är extra lyxigt i hängmattan. Alla förtjänar att ta sig tiden att slappna av och i hängmattan kan du sova en stund, vila, läsa eller kanske lösa korsord! Kanske kan det där svåra ordet som du fastnat med komma fram när du är som mest avslappnad?

  Hängmattan är uppskattad av både barn och vuxna, och för barn kan hängmattan ofta kännas lite roligare. Även barnen kommer älska hängmattan! Att få komma hem från skolan med en kompis och sitta och snacka lite tillsammans i en hängmatta samtidigt som de lättsamt gungar lite i den kan kännas mysigt och rogivande. Även barnen behöver såklart återkoppling så ibland kan det vara skönt att få lägga sig i hängmattan för även dem en stund. Det är även möjligt att läxläsningen blir lite lättare där.

  SKAPA EN MYSIG MÖTESPLATS I TRÄDGÅRDEN

  Med en hängmatta kan du enkelt göra en mysigt plats i din trädgård. Häng upp din hängmatta där det passar, ställ upp ett litet sidobord och komplettera med några sittkuddar eller andra trädgårdsstolar runt om i gräset. Det blir en trevlig samlingsplats att umgås på med familjen och vänner, och en sak är säker – hur bekväma sittkuddar du än väljer så kommer alla sukta efter att få ligga i hängmattan en stund.

  HÄNGMATTOR PASSAR LIKA BRA INOMHUS SOM UTOMHUS

  Hängmattor är så pass snygga att de passar perfekt som en inredningsdetalj och dessutom kan du dekorera den med sköna kuddar och någon fin pläd för en skön och lugn miljö. Och du behöver dock inte nödvändigtvis hänga hängmattan utomhus. Den kan fungera lika bra inomhus också. Kanske kan den bli en rolig och unik detalj i ett rum? Många av oss förväntar oss inte att mötas av en hängmatta när vi kliver in i ett rum, och det kan bli en väldigt positiv överraskning! Varför inte ta med den naturnära känslan in som vi så ofta längtar ut till för möjligheten till samma avkoppling året runt.

  TA HAND OM DIN HÄNGMATTA PÅ RÄTT SÄTT

  Det är viktigt att kolla vilka tvättråd som gäller för din hängmatta och hur du bäst tar hand om den. Vissa hängmattor har bra tålighet, och vissa klarar inte utomhusmiljön lika bra. Vissa hängmattor är rekommenderade att ta in om det regnar utomhus så de inte blir förstörda. Skulle en sådan hängmatta bli blöt är det viktigt att låta den torka ordentligt. Vissa hängmattor går också att tvätta i maskin och vissa kan du endast fläckbehandla. Kolla alltid vad som gäller för just din hängmatta för att bevara den fin så länge som möjligt.

  EN HÄNGMATTA HAR MÅNGA BRA FÖRDELAR

  På många platser runtom i världen är hängmattor en självklar sovplats, och ordet härstammar från spanskans hamaca som betyder "svävande sovnät". Hängmattor kommer ursprungligen från Syd- och Centralamerika. De första hängmattorna tros ha skapats av bark från hamackträd. Hängmattan kom till Europa på slutet av 1400-talet. Då var det främst europeiska sjömän som började använda hängmattan eftersom de sov bättre i en hängmatta än på det hårda golvet under nätterna på havet.

  Att hängmattan är en så självklar sovplats för många säger något om hur bekväm den är. Det kan påstås att en hängmatta är mer avslappnande än en vanlig säng eller att slänga sig på soffan framför tv:n. För vissa går det tillochmed snabbare att slumra till i en hängmatta än vad det gör att somna i sängen. Är du en person som rör dig mycket i sömnen får du dock vara försiktig, det är inte så kul att vakna av att ramla ut ur hängmattan. Det kan krävas viss balans och därför är det kanske bäst att försöka hålla sig vaken under vilostunden hur avslappnande det än kommer vara.

  PRIORITERA IN TID FÖR DIG SJÄLV

  För många innebär sommar och semester mycket aktiviteter och upplevelser, och det är såklart jätteroligt och skapar många fina minnen. Men det är också viktigt att ta sig tiden för sig själv och för återkoppling under semestern. När du får en stund över rekommenderar vi att du prioriterar en stund för dig själv och lägger dig i hängmattan för en mysig lässtund. Vi lovar – det är inte överskattat.