Kökshanddukar, förkläde och grytlappar – Ett måste i köket!

För många är köket hemmets hjärta. Här är det trevligt att samlas med vänner och familj för att umgås. I köket serveras dagens måltider och vi spenderar tid här även vid många andra tillfällen. För vissa har köket tagit över rollen som det primära sällskapsrummet framför vardagsrummet, och eftersom köket är en så central plats i hemmet är det också viktigt att inreda det fint. Att gå in i ett kök ska kännas inbjudande och trevligt. Något som är både funktionellt och samtidigt gör mycket för helheten i ett kök är smarta kökstextilier. Inred ditt kök med fina kökshanddukar, grytlappar och förkläden och låt de hänga framme som dekorativa detaljer som alltid finns nära till hands!

Praktiska kökstextilier är mer användbart än vad du kanske tror. Det underlättar för dig under matlagningen och gör en eventuell middagsbjudning enklare att få till. Textilierna får dessutom ditt kök att kännas mer välinrett och förhöjer middagsupplevelsen i köket. Det är alltid trevligt att vistas i ombonade miljöer. Oavsett om du lagar middag till dig själv, familjen eller gäster så kommer du att uppskatta fina och smarta kökstextilier i ditt kök.

Grytlappar är något som är lika praktiskt som det är estetiskt, och kan vara en av de viktigaste kökstextilierna. Det finns många olika att välja mellan så här har du stor chans att verkligen tillföra något snyggt till ditt hem. Med en bra grytlapp behöver du inte oroa dig för att bränna händer och bordsytor eftersom de är framtagna för att vara värmetåliga. Förvaa dina fina grytvantar och grytlappar lättåtkomligt i ditt kök och låt de synas för att få en diskret men fin detalj.

Förkläde och grytlapp i roströd nyans

Det finns ju även vissa textilier i köket som du inte visste hur mycket du behövde innan du väl äger det och alltid använder det. Förkläden är en sådan typisk sak. Om du sätter på dig ett förkläde ser du verkligen proffsig ut i köket och det skyddar dina kläder från tråkigt matspill. Detta är extra användbart när du inte vill behöva oroa dig för fläckar och stressa med ett ombyte innan maten ska serveras. Visste du att förkläden även fyller ett hygieniskt syfte? Om du har haft på dig dina kläder hela dagen är det bra att använda ett förkläde över innan du handskas med livsmedel. När du inte använder ditt förkläde är det fint att låta det hänga framme i köket, då blir det både en fin detalj och du kan enkelt sätta på dig det när det behövs. 

Beige grytvante och kökshandduk

Kökshanddukar är en underskattad inredningsdetalj, och speciellt en kökshandduk med god absorptionsförmåga och bra slitstyrka. Att införskaffa olika kökshanddukar att variera mellan är verkligen ett smart sätt för att pigga upp och enkelt ändra stilen i ditt kök. Kökshanddukar är även ett perfekt sätt för att få in lite mer färg i ditt hem, du kan välja ett par mönstrade för en detalj som verkligen sticker ut eller ett par helfärgade om du bara vill ha en diskret detalj. Genom att få in mer färg i ditt kök så gör du att det känns mindre sterilt och kallt, och det piggar verkligen upp i höstmörkret, men att måla om hela köket kanske låter som ett lite väl stort projekt. Att addera färg med hjälp av detaljer som textilier är betydligt enklare!

En rolig sak är att du kan matcha alla tre av dessa olika kökstextilier. Att välja ut ett par kökshanddukar, grytvantar och ett förkläde som alla går i samma färgton eller mönster skapar en röd tråd i ditt kök och gör det mer ombonat.

Kika gärna in hela vårt sortiment av fina kökstextilier här för att hitta dina nya favoriter!