Laddar, vnligen vnta...
Fri frakt över 699 kr (49kr) Leverans 1-3 arbetsdagar 90 dagars ppet kp 010-10 14 930 info@bga.se Hitta butik

-25% rabatt på passepartouter »

Att använda passepartouter till sina inramade bilder är idag väldigt populärt. Det är kanske inte så konstigt eftersom det för med sig flera fördelar. 

Kvadratisk svart passepartout

Den största fördelen är att dina inramade bilder får en proffsig och elegant känsla jämfört med att bara sätta bilden i en vanlig fotoram. Dessutom skyddar en passepartou dina bilder från att fastna mot glaset.

Vad är en passepartout?
En passepartout är en bit kartong som används i kombination med en fotoram för att ge ditt motiv en vacker inramning. Passepartouten lyfter fram det där lilla extra i din bild och skyddar den samtidigt mot åldrande eftersom bilden inte kommer i direkt kontakt med glaset. Det är viktigt att du använder en ph-neutral passepartout för att undvika onödiga skador på bilden eller konstverket.

CollagepassepartoutOval passepartou

När passar en passepartout?
Egentligen skulle man kunna vända på denna fråga: när passar inte en passepartout? En passepartout passar nämligen alldeles utmärkt till alla tillfällen då du vill dra fokus till din bild. Passepartouten lyfter ju som sagt fram bilden och får den att synas ännu bättre. Den bidrar dessutom till en bättre harmoni mellan ram och bild. Har du en liknande färg på motivet och ramen är det riktigt snyggt att använda en vit passepartout för att verkligen dra fokus till bilden.

Passepartouten kan användas till både ovala, fyrkantiga och rektangulära bilder. Det finns dessutom passepartouter för både enskilda bilder och till fotokollage.

Vilken färg på passepartouten?
När du börjar leta efter passepartout kommer du att märka att det finns massor av olika färger att välja mellan. Hos oss hittar du allt från de klassiska vita och svarta passepartouterna till härliga moderna alternativ i färger som rött, blått, grönt, gult och rosa.

Läcker rosa passepartå

Vi rekommenderar att du väljer en färg som passar in med både bilden, ramen och resten av din inredning. Om ditt hem går i stilrena färger som vitt, svart och grått passar vita, svarta och silvriga passepartouter perfekt. Har du ett mer färgrikt hem kan en färgglad passepartout passa bra, speciellt i barnens rum där man gärna livar upp med härliga färger.

En vit passepartout kan också passa bra i en färgstark inredning då det bryter av på ett snyggt sätt och verkligen ramar in motivet. Det finns dock inte några riktiga regler angående vad som passar. Ibland kan en färgglad passepartou vara en extra färgklick som gör att en vacker bild bättre kommer till sin rätt.

Vanligtvis väljer de flesta en passepartout i en vit nyans för att lyfta fram fotografier. Använd gärna en passepartout i färg för att rama in ett diplom, ett gammalt brev eller liknande. Är motivet ljust är det helt enkelt snyggare och mer framhävande att använda en passepartout i färg.

 

Hur stor passepartout?
Vilken storlek du bör välja på din passepartout beror på vad du själv anser vara snyggt. Den vanligaste storleken är en kant på fyra till sex centimeter. Dessa mått brukar passa bra till alla typer av motiv och ger en bra effekt. Man kan givetvis använda passepartouter med både kortare och längre kanter än 4-6 cm. Det är egentligen en smaksak.

Gul passepartou

Blå passepartout

Har du en relativt stor ram till ett mindre foto kan det vara riktigt snyggt med en bred vit passepartout som automatiskt riktar all uppmärksamhet på bilden. Är bilden aningen för liten för ramen kan man fylla ut tomrummet med en snygg tunn passepartout.

Vi gör även måttbeställda passepartouter så du själv kan bestämma färg och yttermått respektive innermått.

687 Produkter
Visar 1 - 60 av 687 produkter