Piffa till i ditt hem med fina kuddfodral

Att inreda med prydnadskuddar måste vara det enklaste sättet för att piffa till i ett rum. Kuddfodral är en rolig detalj i inredningen som ger stor möjlighet till variation och som bidrar med att göra hemmet mer välinrett. Nya fina kuddfodral bidrar även med en förnyande känsla i ditt hem, och det är roligt eftersom det är så enkelt att variera sig mellan olika.

Kuddfodral kan kanske vara en av de viktigaste detaljerna i hemmet. Det ger stor möjlighet till att skapa olika atmosfärer i ditt hem. Du kan exempelvis blanda olika mönster, färger och storlekar om du skulle vilja det, eller så kan du följa en och samma färgton och välja att matcha ett mönstrat fodral i en färgton med andra enfärgade textilier och kuddfodral i samma färg.

För den som inte gillar för mycket färg i inredningen kan det skapas en mer harmonisk atmosfär genom att bara köra på en färg men i olika nyanser, till exempel både ljust och mörkt grå. Detta brukar vara ett populärt alternativ i det moderna hemmet. Det behöver absolut inte vara tråkigt, utan i stället skapas en välinredd känsla och enhetlig röd tråd i rummet. Här kan du även passa på att blanda material för att det trots samma färgnyanser ska hända något mer. Det är roligt att blanda olika strukturer bland kuddfodralen och resultatet kan bli riktigt fint. Blanda klassisk bomull med elegant sammet, eller kanske ett kuddfodral i tvättat linne med ett kuddfodral som har ett tuftat mönster. Att blanda matta och blanka kuddfodral i samma färgskala är ett raffinerat sätt att mixa sina kuddar i soffan och på sängen. När du väljer dina kuddfodral kan du även utgå från andra färger i rummet som tavlor, plädar, gardiner, väggfärg eller mattor och matcha dina kuddfodral utifrån det!

Om du i din inredning tilltalas av mycket färg så ska du inte låta dig stoppas när det även kommer till kuddfodral. När du väljer ut dina kuddfodral behöver du inte vara orolig att det inte ska matcha tillsammans perfekt, utan kontrasterna kan snarare skapa mer liv i din inredning och gör det mer unikt i ditt hem. Utgå från det du själv tycker är snyggast för att låta din personlighet ta plats i ditt hem. I hemmet har vi möjlighet att kombinera olika inredningsdetaljer på vårt eget sätt. Inredningen i våra hem behöver inte vara statisk, utan det kan vara roligt att testa ta in nya mönster eller färger om det känns roligt, och testa att flytta runt på tidigare inredningsdetaljer i hemmet.

I en enkelfärgad soffa gör sig färgglada kuddfodral extra bra! Då blir kuddarna ett härligt blickfång och ger personlighet åt hela rummet. Du kan även blanda olika storlekar på kuddarna. Om du väljer att blanda kuddar i olika storlekar och ett ojämnt antal soffkuddar så får du en mer levande och dynamisk känsla i soffan. Ett tips för extra fluffiga kuddar är att välja en innerkudde till ditt kuddfodral som mäter något mindre än fodralet själv.

Och du vet väl att det inte går att ha för många kuddar? Eller att de funkar på så många olika platser i hemmet? Placera fina prydnadskuddar överallt i hemmet - i läsfåtöljen, vid ett litet sittutrymme i hallen, ovanpå den bäddade sängen och självklart i soffan. Det är en lyx att kunna sjunka ner i soffan mjukt mot fina kuddar. Fina kuddfodral blir verkligen en dekorativ inredningsdetalj som förändrar hela känslan i rummet, det bästa är att det är så enkelt att byta ut och anpassa sig efter trend och säsong. En gammal och tråkig fåtölj eller en soffa kan bli som ny med härliga fina kuddfodral så låt kuddarna ta plats i hemmet!