Sängbord

Att placera ett sängbord bredvid sängen ger dig inte bara en välbehövlig avlastningsyta, det bidrar också till en ombonad och mysig atmosfär i ditt sovrum. Ett – eller kanske två – nattduksbord ramar snyggt in din säng och hjälper till att sätta stilen i ditt sovrum. Välkommen till vårt sortiment av sängbord!

Färg
Material
Längd
Bredd
Höjd
Visa fler filter
  Filtrera
  X

  Filtrera

  • Färg
  • Material
  • Längd
  • Bredd
  • Höjd
  • Pris
  Visar 1 produkter
  Visar 1 produkter

  Sängbord – mys och funktion i sovrummet

  Sovrummet är ett av de absolut viktigaste rummen när det kommer till design och val av inredning. Inte nog med att man ska välja rätt färger så att man blir lugn och kan slappna av, det är också viktigt att det är praktiska och bekväma möbler i detta rum. Det är inte bara sängen som ska vara perfekt, utan det är lika mycket andra möbler som ska funka till hundra procent. Sängbord är bara en av dessa sovrumsmöbler som är viktigt att få att funka. Tänk därför på att köpa sängbord som tilltalar dig både vad gäller funktion och estetik.

  Sängbord med eller utan låda?

  Om man vill ha ett sängbord med eller utan låda handlar mycket om vad man behöver rent funktionellt, men det är också på det viset att det betyder mycket hur det ser ut rent estetiskt. Även om man kanske inte behöver ett sängbord med två lådor kan det ju vara så att man faller för designen på ett sängbord som har just två lådor. Detsamma kan gälla för sängbord med en låda – kanske behöver man egentligen mer förvaring, men väljer ett sängbord med mindre förvaring för att man helt enkelt tycker att det är snyggt!

  Nytt uttryck i sovrummet med nytt sängbord

  Ibland behövs det inte mer än ett nytt sängbord för att man ska känna att man får in ny inspiration och stil i sovrummet. Då det finns ett sängbord för alla smaker är det är en av de lättaste möblerna att få att passa in med resten av inredningen. Har du precis flyttat och hittat ett sängbord som du älskar? Varför inte utgå från det i resten av din inredning? Det är kul att ha en möbel, en tapet, en inredningsdetalj eller liknande att utgå från. Istället för att bara köra på och köpa nytt i en och samma färg kan det vara trevligt med lite blandat i sovrummet. Det är till exempel fint både med tunga sammetsgardiner och tumma spets- eller bomullsgardiner i ett sovrum. Detsamma gäller för möbler. Det är lika fint med vitt och fräscht som mörkt och murrigt.

  Trendigt sängbord piggar upp!

  Att ha ett trendriktigt sängbord gör att sovrummet får ett fint lyft och har du två sängbord blir det dubbel glädje! Är det så att du vill ha ett sängbord utöver det vanliga? Det finns gott om spännande produkter inom detta segment, så det är bara att börja välja ut dina favoriter. Tycker du att det känns som slöseri med pengar att haka på en ny trend som känns som snabbt övergående när det kommer till din inredning? Tänk då på att det är superläckert så länge det varar. Sedan, när du känner att du vill byta stil i ditt sovrum, kan du måla om ditt sängbord, sälja det eller spara det.

  Sängbord – en hjälte i inredningen!

  Ett bra sängbord är en räddare för alla hem. Det är inte bara fint att ha ett sängbord intill sin säng, utan det är också skönt att ha en bra plats att ställa och lägga sina saker. De flesta av oss har både böcker, telefon, vattenglas och lite annat smått och gott bredvid oss i sängen, så det är många grejer som ska få plats på ett sängbord. Om du vet med dig att du har mycket grejer intill sängen är det bra att utgår från det när du väljer sängbord. Är du däremot en person som har få saker med dig när du sover behöver du kanske inte ett så stort sängbord. Tänk igenom hur stor yta du behöver och tänk också igenom om du vill ha ett sängbord med eller utan låda eller hylla nedtill.

  Matcha eller mixa?

  Ja, det är den ständiga frågan – ska jag matcha allt i rummet, eller ska jag passa på att mixa med olika färger och stilar? Vissa föredrar en ”lugnare” inredning medan andra tycker om kitschigt och dynamiskt. Vilken kategori tillhör du? Vill du helst ha mycket som händer i sovrumsinredningen, eller vill du ha mer avskalad stil? Det är upp till var och en att avgöra, men man kan alltid testa sig fram för att hitta exakt rätt stil för sovrummet.

  Högt eller lågt sängbord?

  Det är inte bara stilen och designen som ska funka när det kommer till sängbord, det är också så att det är viktigt att du får rätt höjd på möbeln i relation till sängen. Det är ju skönt att kunna använda det som en praktiskt avlastningsyta och för att det ska funka är det bra om det stämmer bra överens med höjden på sängen. Vissa gillar höga sängar medan andra tycker att det är mysigt med lägre sängar. Det finns inga rätt och fel här, utan det är bara att välja det som passar just dig bäst.